Nieuws

Bibliotheken Pekela en Veendam in het teken van
De Nationale Voorleesdagen 2018



03 Bibliotheek Veendam, open dag (Arjan Kramer).jpg

Van 24 januari tot en met 3 februari staan de bibliotheken in de gemeenten  Pekela en Veendam in het teken van de Nationale Voorleesdagen. Centraal staat het Prentenboek van het Jaar, Ssst! De tijger slaapt, geschreven door Britta Teckentrup.

Ssst! De tijger slaapt en de dieren willen haar niet wakker maken. Maar ze ligt wel vreselijk in de weg… Gelukkig heeft Kikker een idee: met een ballon zweven ze over de tijger heen. Daarbij kunnen ze wel wat hulp gebruiken.

Alle kinderen (tot 6 jaar) die tijdens de Nationale Voorleesdagen gratis lid worden van de bibliotheek krijgen een leuke verrassing.

Nationaal voorleesontbijt in Oude Pekela en Veendam
Ook dit jaar starten de Voorleesdagen  met het Nationaal Voorleesontbijt, waarbij door het hele land wordt voorgelezen door bekende en onbekende Nederlanders. In Bibliotheek Oude Pekela leest  raadslid Pim Siegers op woensdag 24 januari om 9.00 uur voor aan groep 2 van de Feiko Clockschool. In Bibliotheek Veendam leest wethouder Jaap Velema op hetzelfde tijdstip het Prentenboek van het Jaar voor aan de kleutergroepen van OBS de Noorderbreedte.

Voorlezen aan peuters
Naast het Voorleesontbijt gaan bibliotheekmedewerkers tijdens de  Voorleesdagen weer op pad met hun vertelkastjes. In de peuterspeelzalen en kinderdagverblijven in de gemeenten Pekela en Veendam lezen ze voor uit het Prentenboek van het Jaar. Van maandag 22 januari tot en met donderdag 1 februari worden er 43 peutergroepen bezocht. Ongeveer 650 kinderen worden voorgelezen, want iedereen mag het weten: “Sst! De tijger slaapt.”

Voorleesfestival
Cultuurcentrum vanBeresteyn organiseert in het kader van De Nationale Voorleesdagen op zaterdag 27 januari een Voorleesfestival met theatervoorstellingen, workshops, spelletjes, dans en muziek! Van 12.30 uur tot 16.00 uur kunnen kinderen en (groot)ouders genieten van verhalen, muziek, dans én theater. Het festival opent met een theatervoorstelling van Boer Boris. Kaarten,  € 5,- per persoon,  zijn verkrijgbaar via de theaterkassa van Theater vanBeresteyn of te reserveren via vanberesteyn@veendam.nl.