Nieuws

Fotoclub Veendam 60 jaar en viert feesti285697114389432211._szw1280h1280_.jpg

De Amateur Fotografen Vereniging Veendam, kortweg AFV Veendam, viert in mei 2018 haar 60-jarig bestaan. De leden van de Fotoclub Veendam willen aan dit jubileum volgend jaar uitgebreid aandacht besteden. 

In de afgelopen 60 jaar is er veel veranderd
In de wereld van de fotografie heeft zich intussen ook een ware revolutie voorgedaan. Van analoog naar digitaal.  Toen foto’s maken in de donkere kamer , nu (even) aan de computer zitten.

Wat een mogelijkheden biedt het fotograferen tegenwoordig
Bijna iedereen  fotografeert. Soms met een spiegelreflex of ander fototoestel maar steeds meer wordt ook de smartphone gebruikt. De kwaliteit van de digitale foto’s is steeds beter geworden. Tegenwoordig een foto maken is eenvoudig en de foto’s zijn meestal goed.

Hoe gaat de club dit 60-jarig bestaan vieren?
In vanBeresteyn wordt van 21 mei 2018 t/m 30 juni 2018 een fotoexpositie gehouden.  Deze expositie heeft  het motto "60 x Veendam".  

In het voorjaar van 2018 organiseert de Fotoclub Veendam een jubileumlezing. Een bekende fotograaf legt uit wat de fijne kneepjes van het vak zijn.

In de derde plaats organiseert de jarige Fotoclub Veendam een fotowedstrijd voor de jeugd van 6 t/m 16 jaar onder het motto "Mijn Veendam!”. De voorwaarde is dat de foto betrekking heeft op Veendam of gemaakt is in Veendam. Elke jeugdige fotograaf mag één foto (en dat is natuurlijk de “allerbeste” foto) inzenden. Dat kan tot 1 maart 2018 digitaal naar  veendamfoto2018@gmail.com

Wie kunnen er meedoen?
Jongelui van 6 t/m 16 jaar die in de gemeente Veendam wonen of er naar  school gaan. We maken een verdeling in 2 groepen:  jeugd van 6 t/m 11 jaar en jeugd van 12 t/m 16 jaar. Een jury beslist bij beide leeftijdsgroepen welke de 10 beste foto's zijn. Die foto’s worden ingelijst en krijgen een plaats bij de expositie van de fotoclub die in mei/juni 2018 in vanBeresteyn wordt gehouden. De jury bepaalt bovendien voor elke leeftijdsgroep nog eens welke foto's echt de drie allerbeste zijn. Voor die inzenders zijn mooie prijzen te winnen.

Meer informatie staat op onze website: www.fotoclubveendam.nl