Nieuws

Nieuwe kapper in Veendam
Suleyman Bahceci: Ik geniet van mijn werkIMG_7867.JPG

Door Jacob Kuipers

De toekomstdroom van de nieuwbakken kapper Suleyman Bahceci uit Veendam. “Dat ik een goedlopende zaak krijg. Dan geniet ik van mijn werk”.

Veendam is weer een dames- en heren kapperszaak rijker. Kapper Suleyman Bahceci (23) opende op zaterdag 2 december zijn zaak in de Kerkstraat. Het was voor Suleyman geen droom om kapper te worden. Hij wilde altijd iets met techniek doen. Voor de grap is hij begonnen met knippen. Een vriend van hem had een kapsel gekregen die er niet uitzag. Suleyman 'kwam, zag en overwon'. Hij ging dat bijwerken en daarna mocht hij ook andere vrienden knippen. “Zo ben ik begonnen met mijn kappersopleiding”, zegt de in Veendam woonachtige Bahceci. Suleyman heeft later verschillende kappersopleidingen gevolgd. En wat hem eerst niet leuk leek, werd toch zijn beroep. 'Het kan verkeren', zou dichter Bredero zeggen.

IMG_7871.JPG

En de 'vuurdoop' kreeg Bahceci aan de Nieuwe Ebbingestraat in de stad Groningen. Daar heeft hij ongeveer 4 jaar gewerkt, als zelfstandig ondernemer. Op een gegeven moment vond hij het werk niet leuk meer. Bahceci: “Je weet zelf wel dat je het beter kan krijgen als je een eigen kapperszaak hebt. Dat je toch voor jezelf werkt. Het haar is een belangrijke factor voor de mensen. Het haar bepaalt dus alles. Een persoon die heel mooi geknipt is verandert ook een beetje”. Bahceci knipt dus veel mensen op de millimeter. “Dat is wel één van de moeilijkste aspecten van het kappersvak. Je bent een dames- en herenkapper. Alhoewel, Ik knip niet zoveel dames, maar als er vrouwen binnenkomen knip ik ze wel”.

IMG_7874.JPG

Maar binnenkort heeft Bahceci er ook een vrouwelijke collega bij. Dus vrouwen die een kleurtje in het haar willen of het haar willen permanenten komen ook aan hun trekken. Het verven van het haar heeft Bahceci een beetje afgeleerd. Maar permanenten doet hij wel als de 'nood' het hoogst is. Maar wat is nu het moeilijkste, heren of vrouwen knippen? Bahceci: “Heren knippen is het moeilijkste. Iederéén denkt natuurlijk aan vrouwen. Het ligt ook aan wat voor een kapsel een vrouw wil. Maar als je alleen de punten knipt en in lagen knipt, dan is dat niet zo lastig. Maar een BOB-lijn is wat lastiger. Dat is een kapsel vanuit je nek. Je moet alles goed recht zetten. De baard moet recht, persoonlijker vind ik dat moeilijker”.

Behalve Nederlands kan hij de Groningse taal goed verstaan en praten. Dus hij is van 'alle markten thuis'. En de slotvraag, wat zijn de toekomstdromen? “Dat ik een goedlopende zaak krijg. Dan geniet ik van mijn werk. Dat vind ik het allerbelangrijkste”.

IMG_7862.JPG