Nieuws

Herfstprogramma cultuurwerkplaats BC47 BorgercompagnieArie Vuyk_02.jpg

Op zaterdag 18 november, aanvang 20.00 uur, Arie Vuyk’s oudejaarsconference.

Na de zeer geslaagde muzikale voorstellingen van het afgelopen half jaar met Jan Henk de Groot, Erwin de Vries en The Lasses als hoogtepunten gooit MMC het op een nieuwe boeg en wel met een oudejaarsconference van cabaretier Arie Vuyk. Een voorstelling van Arie Vuyk is als een goed gevulde goodiebag: de ene verrassing na de andere en voor elk wat wils! 

Arie Vuyk won het Parkstad Cabaret Festival en de Publieksprijs op het Griffioen Cabaret Festival. In 2016 was hij winnaar in de categorie cabaret/comedy op het festival Twentse Lente. Vuyk's typetjes scoren bij het publiek. Een evenwichtige voorstelling met tal van rode draden, door een onbevreesde artiest met ervaring.  Ook aan durf mankeert het Vuyk niet - Friesch Dagblad. Publiek giert om teksten van Arie Vuyk - IJssel en Lekstreek.  Zijn typetjes scoren bij het publiek, de lach kan niet uitblijven - Algemeen Dagblad. Een blijvertje in cabaretland - Glans Magazine.

MMC herstart eigen muziektheaterproductie Heimwee van Tammo.
Voorstellingen muziektheaterproject met aandacht voor de Veenkoloniale geschiedenis en perspectief op 25 november en 8 december op locatie, de Cultuurwerkplaats BC47 te Borgercompagnie, aanvang beide avond om 20.30 uur. De 21 deelnemers en vrijwilligers zijn weer zover om het podium op te gaan. Wij volgen aan de hand van een nazaat van Adriaan Geerts Wildervanck, te weten Tammo Edens de recente ontwikkelingen van de Veenkoloniën met bijzondere aandacht voor actuele thema`s. We gaan nu eens uit van de positieve en bouwende krachten van de regio door de eeuwen heen. Adriaan Geerts volgt de weergave tijdens de voorstelling overigens nauwlettend.

Het is een theatervoorstelling geworden met een eigentijds verhaal dat gespeeld wordt door een combinatie van jonge en ervaren spelers. Onder regie van Rob van der Ree zetten deze spelers bijzonder acteerwerk neer. Een begeleidingsband met dit jaar een basis voor een folk-genre en tweetal zangers zorgt onder leiding van de dirigent Rens Koldenhof voor een passende muzikale omlijsting. MMC organiseert met het project enkele eenmalige voorstellingen in de Cultuurwerkplaats BC 47 te Borgercompagnie.

Reserveren is vanwege de beperkt aantal plaatsen noodzaak, en wel via info@metmeercultuur.nl of tel 06-29025092.