Nieuws

Hoogste punt Tandartsenpraktijk Van der Wal gevierd
[ Video ]IMG_0043.JPG

Vrijdag om 12 uur is het bereiken van ‘het hoogste punt’ bij de bouw van de nieuwe tandartsenpraktijk Van der Wal gevierd. Opdrachtgever tandarts Van der Wal heeft de bouwvakkers in een van de toekomstige behandelkamers op ‘pannenlunch’ getrakteerd. Na het bereiken van het hoogste punt van een gebouw kunnen de dakpannen worden gelegd.

Zodra de vlag boven het gebouw aan de Prins Bernhardlaan wapperde werd de traditie van de viering van het hoogste punt ingelost. Van oudsher gebeurde dit met ‘pannenbier’, maar op de bouw is dat tegenwoordig niet meer toegestaan. De ‘pannenlunch’ in de vorm van uitgebreid chinees eten was een prachtige oplossing dat zeer gewaardeerd werd. Pannen komen overigens niet op het dak, wel worden zonnepanelen aangebracht.

IMG_0059.JPG

De buitenkant van het gebouw is al voor een groot deel klaar, maar binnenin is er nog veel werk te verrichten. Binnenkort wordt ook met de bestrating gestart, en met het aanleggen van een grote parkeerplaats achter het gebouw. Van der Wal liet weten dat de bouw volgens planning verloopt, en de verwachting is dat de nieuwe tandartsenpraktijk aan de Prins Bernhardlaan met ingang van 2018 in gebruik zal worden genomen.

IMG_0016.JPG

De nieuwe praktijk zal veel meer mogelijkheden gaan bieden dan de huidige aan de Marne, dat in een woonhuis is gevestigd met 2 kleine behandelkamers en een kleine wachtruimte. In het nieuwe gebouw aan de Prins Bernhardlaan worden 4 behandelkamers ingericht met mogelijkheid tot een vijfde. Er komt een aparte röntgenkamer en een grote wachtkamer.

IMG_0074.JPG

Heel veel cliënten hebben op Facebook gezegd dat het er heel knus was. Iemand heeft ook gezegd waarom we nu naar “de fabriek” gaan. “Eigenlijk is het ingegeven door de omstandigheden”, aldus Sebastiaan van der Wal. “Een collega uit Zuidbroek had geen opvolger en heeft de deuren moeten sluiten. Dit had ook de praktijk aan de Marne te wachten gestaan. De praktijk op de nieuwe locatie zal altijd opvolging hebben”. Sebastiaan hoopt dat zijn zoon Marco de praktijk zal overnemen. Na anderhalf jaar kan hij als tandarts aan de slag.

IMG_0024.JPG

Het team aan de Marne, bestaand uit twee tandartsen, een mondhygiëniste en drie assistentes, gaan hun intrek nemen in het nieuwe gebouw. De mondhygiëniste en een preventieassistentie kunnen er gelijktijdig werken. Ieder krijgt nu zijn eigen kamer. Voor de balie zal er een assistente bij komen. De werkwijze zal zijn volgens de laatste richtlijnen voor steriliteit en hygiëne.

IMG_0064.JPG

Sebastiaan van der Wal is op 1 januari 1989 op zijn 26e aan de Marne begonnen. Op 1 januari 2018 zal de oude praktijk gesloten zijn. Op eerste kerstdag hebben ze dienst, en de planning is om dat op de nieuwe locatie aan de Prins Bernhardlaan uit te gaan voeren. Ook tijdens de kerstdagen kunnen er immers mensen zijn met kiespijn. En tijdens de resterende dagen van het oude jaar zal de nieuwe praktijk al in bedrijf zijn.

IMG_0013.JPG

Nog vermeldenswaardig is dat het een duurzame praktijk gaat worden met zonnepanelen, met een warmtepomp en zonder gasaansluiting. De praktijk zal energieneutraal gaan werken. In de huidige praktijk wordt meer energie verbruikt dan in het hele nieuwe gebouw. Achter de praktijk komt een grote parkeerplaats voor 15 tot 17 auto’s.

IMG_0063.JPG