Regio

Inschrijving Natuurwerkdag 4 november is open



Op 4 november is het weer Natuurwerkdag, de grootste vrijwilligersdag in het groen. In Groningen organiseert Landschapsbeheer Groningen het evenement voor de 17e keer. Samen buiten aan de slag dat kan op ruim 520 locaties door heel Nederland en zo’n 30 in Groningen. Het is gezond, leuk en gezellig om te zagen, te snoeien en meer. Op veel locaties worden speciale kinderactiviteiten georganiseerd, zodat het hele gezin kan meedoen. Ook is het de bedoeling dat er weer locatie voor singles zal zijn. Daarvoor zoekt de organisatie nog naar een geschikte plaats en een partner om dat mee te organiseren.

Landschap kan niet zonder vrijwilligers
Samen aan het werk voor leefruimte voor de boomkikker, de vlinder en de bij, of werken aan een karakteristieke knotbomenrij. Zorg voor landschap zoals onderhoud aan (knot)bomen, hagen, boomgaarden en houtwallen is steeds meer in vrijwilligershanden. Al het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en behouden van natuur. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers tijdens de Natuurwerkdag kan iedereen blijven genieten van het karakteristieke Nederlandse landschap.

Vrijwilligers en organisaties zijn welkom
Ben je ook geïnteresseerd om samen met buren, vrienden of familie buiten een dag aan de slag te gaan en zo bij te dragen aan jouw groene omgeving? Kijk dan op www.natuurwerkdag.nl voor meer informatie en meld je aan. Heb je nog vragen of wil je een werklocatie aanmelden, dan kun je contact opnemen met Landschapsbeheer Groningen via 050 – 534 51 99 of info@landschapsbeheergroningen.nl.

Partners van de Natuurwerkdag zijn de Nationale Postcode Loterij en Groen en Fit van De Friesland Zorgverzekeraar.De Natuurwerkdag wordt georganiseerd in samenwerking tussen de Landschapsbeheerorganisaties, de Provinciale Landschappen, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Scouting Nederland,  A Rocha, IVN en de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie.