Nieuws

Overhandiging AED defibrillator Odd Fellows
aan Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum



IMG_0146.JPG

Het Margareta Cultuurcentrum heeft maandagmorgen van Odd Fellows een AED defibrillator overhandigd gekregen. Jaap Bosscher van de AGW loge overhandigde het apparaat aan voorzitter Harry Hartsema van het cultuurcentrum.

Twee van de vier Veendammer loges zijn verwant aan de voormalige kerk. En dragen de namen van de stichters van het gebouw. Te weten de Margaretha Hardenberg Rebekka loge voor de dames, en de Adriaan Geerts Wildervanck loge voor de mannen. Samen met de twee andere loges, de Amphora Rebekka loge en de Sems loge, vormen zij de Odd Fellows gemeenschap voor Veendam en omstreken.

IMG_0124.JPG

Odd Fellows is een onafhankelijk vereniging van mannen en vrouwen zonder politieke of godsdienstige karakter. En bestaat uit maatschappelijk betrokken mensen die zich mede verantwoordelijk voelen voor de samenleving, en aan het welzijn van de mens werken daar waar nodig, en zich dienstbaar opstellen voor anderen.

Zo ook was het verzoek binnengekomen van de Stichting Wildervanck - Wildervank of een bijdrage mogelijk was voor het  aanschaffen van een AED defibrillator ten bate van het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum. Kort geleden was er behoefte aan een dergelijk apparaat, maar ontbraken de financiële middelen bij de stichting.

IMG_0121.JPG

Omdat Odd Fellows hun medemens lief hebben, en vanuit de gedachte werkt van 1 Korintiërs 13 in de bijbel, heeft het bestuur van Stichting Maatschappelijke Activiteiten gemeend aan het verzoek te moeten voldoen. In 1 Korintiërs 13 wordt gesproken over geloof, hoop en naastenliefde. Ook in het vroegere kerkgebouw werkte men vanuit deze gedachte, en is aan de wand nog steeds de tekst te lezen.

Dankzij een ruime gift uit het Kuikenga fonds (opbrengst van een Legaat van een overleden broeder) van de Adriaan Geerts Wildervanck loge, zijn de schenkers in staat geweest om het gehele apparaat aan te bieden. Met dank aan de Adriaan Geerts Wildervanck loge, het bestuur is hen daar zeer erkentelijk voor.

IMG_0134.JPG