Nieuws

Sinterklaasintocht Wildervank
en vergeet zieke kinderen nietIMG_6453.JPG

Foto's Henk Drenth en Jans Meijer

WILDERVANK -  Zaterdagmiddag om twee uur kwam Sinterklaas met zijn zwarte pieten aan in Wildervank bij het winkelcentrum. Sinterklaas begon de intocht bij de Bareveldkade in een oldtimer en stapte halvewege de route over op zijn trouwe viervoeter Amerigo.

Bij het winkelcentrum was het heel erg druk. Op het plein stonden heel veel kinderen te wachten op Sinterklaas, maar werden ondertussen vermaakt op het podium door de pieten, die er een waar spectakel van maakten met swingende muziek. En natuurlijk werd er ook gedanst.

Rond 3 uur verplaatste het feest zich naar het Margeretha Hardenberg cultuurcentrum waar een groot feest werd gegeven voor jong en oud en daar mochten de kinderen ook met de pieten op de foto. Na afloop was er voor de kinderen nog een leuke verrassing.

IMG_6493.JPG

Tijdens de intocht was Sinterklaas ook even in gedachte bij alle kinderen en volwassenen die door ziekte niet bij de intocht konden zijn, voor hen liet hij ballonnen op. Eén ballon was voor de 1-jarige Quincy uit de wijk Langebosch die lijdt aan een ernstige nierziekte en in het ziekenhuis in Nijmegen ligt. De moeder van Quincy heeft onlangs een nier afgestaan. Ook waren er ballonnen voor andere zieke kinderen en volwassenen in Wildervank. Een mooi gebaar van Sinterklaas en verdient respect. Mijter af voor Sinterklaas!

IMG_6817.JPG

Fotoalbum: