Sport

Verslag zaalvoetbal V&Z Veendamzaalvoetbalr.gif

ZAALVOETBAL - Glasgarage/v.Ringh 1 won in de hoofdklasse met 5-4 van Brouk en blijft daarmee in het spoor van ZVV Ron Haans. Brouk speelde een puike wedstrijd en had zeker een punt verdient. O.G. Team won met 7-0 van Sita Groningen door onder meer drie doelpunten van M. Ploeger en B. Weerman. In de overgangsklasse won koploper Sportplein nipt van Futsal Topbtands met 4-3 en Sandra’s Hairstudio blijft goed volgen door te winnen Clias/v.d. Laan Verzekeringen met 6-2. D. Nagel scoorde er drie van de zes. Rainbow Events won verrassend van Glasgarage/v. Ringh 2 met 4-3. Grandcafe Rembrandt-Autobedrijf Smid Meeden werd 4-4  en ?Rembrandt had dit mede te danken aan de nieuwe aanwinst J. Dijk die er twee maakte.

In de eerste klasse hadden de koplopers het moeilijk, behalve MF Shipping dat niet speelde. Xelvin dat tweede staat had het heel moeilijk tegen Boomkwekerij Bijmolt en uiteindelijk met 4-3, omdat E. Schoenmaker er zin in had en drie maal scoorde. Riklis Karto Hair won met 3-1 van een sterk spelend Kruit en Kramer. Werkmax passeerde in de stand SWO Veendam. In een spannende strijd werd het 3-2. In 2A kwam SC Wiebri op gelijke hoogte met Vireau Bloemen door met 2-1 te winnen van Fysio Jan Veen. Dofine liet dure punten liggen tegen ontketend OG 2 dat met 9-6 won. Imminga maakte er drie en M. Hoving, R. Nagel en P. Vasse elk twee. SCA Hygiene stond met 2-0 voor, maar verloor wel met 2-3. Euromail maakte in de laatste minuut de winnende. Osaman Gazi won in 2B twee keer deze week, maandag won het van Beste Hypotheek met 9-3 in een harde wedstrijd. Scheidsrechter de Vries had zijn handen vol in deze wedstrijd en gaf twee maal geel aan Osman Gazi en drie aan Beste Hypotheek. Vrijdag won Osman Gazi van Smurfit/Kappa dat tweede staat met 6-0. In de eerste helft kon Smurfit/Kappa nog partij geven, maar daarna was Osman Gazi heer en meester. Fc. Titanium kwam ook twee keer in actie en won ook beide wedstrijden. Woensdag werd Veendam Fanatics met een 7-0 nederlaag naar huis gestuurd mede door vier doelpunten van M. Jonker en vrijdag kreeg ook Calker/Heikens een nederlaag te slikken, het werd 8-4 door onder meer vier doelpunten van M. Kanninga en drie van S. Middel en Middel moest ook wel wat laten zien, want zijn vriendin en onze nieuwe penningmeester was ook aanwezig.

In de derde klasse lijkt NVL kampioen te worden. Ze staan nu vijf punten voor op DWS/Drukkerij v.d. Kooi. Vrijdag werd met 3-5 gewonnen van Avebe. Team 49 ers won met 4-2 van Glasgarage/v. Ringh en dat was de eerste overwinning. V.d. Wiel verloor met 2-4 van GHV Axinte en R. Drent van GHV Axinte maakte twee goals, waarvan de tweede van hoog niveau was.