Verslag Handbal Aeolus Wildervank

HANDBAL - De senioren van de handbalvereniging Aeolus hebben een goede week achter de rug. De dames die uitkomen in de eerste klasse van de midweek konden de twee punten meenemen vanuit Stiens door een 9-7 overwinning op F.H.C. . De heren, die in de Wildervanckhal, tegen Beilen speelden pakten eveneens de volle winst. Het werd 20-15. De jeugd bleef dit weekend zonder punten. De dames A-jeugd leed een 8-10 nederlaag tegen Beilen, de C-jeugd verloor ruim van Exito Sleen (7-19) terwijl de D-jeugd de meerdere moest erkennen in Actief P. 1-5.

Door het terugtrekken van Blue Stars Winschoten, aanvankelijk het openingsduel van de competitie 2011-2012, moesten de dames van Aeolus lang wachten op hun seizoenstart. Afgelopen donderdag was het zover. Na een reis van ruim een uur kon men om 21.00 uur beginnen aan de wedstrijd tegen F.H.C.. Normaal gesproken een zeer lastige uitwedstrijd. Deze keer leek het anders te gaan. Er werd een ruime 1-6 voorsprong genomen en de oranjehemden leken de touwtjes in handen te hebben. Echter nog voor het wisselen van speelhelft slaagden de Friezinnen er in om terug te komen in de wedstrijd : 5-6. Bovendien wisten ze die lijn na de rust voort te zetten en een 7-6 voorsprong te nemen. Dat werd de kampioen van het vorig seizoen te gortig en zij slaagden er in om in de slotfase van de wedstrijd het duel toch nog naar de hand te zetten en met 7-9 de punten mee naar Wildervank te nemen.

De heren kenden een wisselvallige start en na drie wedstrijden had men twee punten bijeengesprokkeld (een gestolen overwinning op SGV). Tijd om iets meer te laten zien dan de laatste weken. Vorige week tegen Jahn II zat er al een stijgende lijn in en tegen Beilen trok men die lijn door hoewel soms onverzorgd spel er voor zorgde dat de gasten aan konden haken. De mooie 7-2 voorsprong na tien minuten spelen kon niet uitgebreid worden en na een half uur spelen gaf het scorebord een 10-7 stand.
In de tweede helft wist Aeolus Beilen op afstand te houden. De thuisclub bleef zonder al teveel moeite buiten bereik van de gasten. Uiteindelijk won men met 20-15.  Na vier gespeelde wedstrijden staat men met evenveel punten op de vierde plaats.

Van de jeugdteams was het dames A jeugdteam nog het dichtst bij een puntje. In de slotfase van de tweede helft van het duel tegen Beilen werd het billenknijpen. De 4-7 achterstand was bijna weggewerkt en de 8-9 stand bood mogelijkheden om minimaal een puntje te behalen. Echter op beslissende momenten werden doelrijpe kansen om zeep geholpen. Het slotakkoord was voor Beilen dat met de tiende treffer de punten in veilige haven bracht.

De C-jeugd was een maatje te klein voor Exito. Na een gelijkopgaande eerste helft strafte de ploeg uit Sleen in de tweede helft afspeelfouten genadeloos af met succesvolle break-outs. Slechts 1 treffer kon Aeolus in de tweede helft (rust : 6-10) laten noteren. Exito vond negen keer het net en boekte dus een ruime 7-19 overwinning.

De D-jeugd had Actief Paterswolde op bezoek. Een fysiek grote ploeg en op voorhand leek Aeolus kansloos. Toch gaf men zich maar zo niet gewonnen. Dat resulteerde in een moeilijk scorend Actief.
Met een kleine 0-3 voorsprong voor de gasten begon men aan de tweede helft. Ook nu weer drie treffers, waarbij de voor Aeolus eer reddende : 1-5.