Sport

Onnodige nederlaag Veendam 1894 (zat) in Godlinze

Door René Smit

GODLINZE - Veendam 1894 heeft afgelopen zaterdag onnodig verloren in en tegen Godlinze. Voetballend was de ploeg van trainer/coach Harrie Hulsing zeker niet de mindere, maar de goals werden te makkelijk weggegeven. Bovendien werden er nogal wat kansen gemist door de geelzwarten, waardoor uiteindelijk Godlinze drie punten aan het totaal kon toevoegen.

Net als een week eerder keek Veendam 1894 bij rust tegen een 2-0 achterstand aan. De goals vielen ongeveer halverwege de eerste helft en werden ingeleid door matig verdedigen. Ondanks enkele uitstekende mogelijkheden bleven de Veendammer goals voor rust uit.

Na de pauze had Veendam 1894 overduidelijk het beste van het spel en de aansluitingstreffer kon dan ook niet uitblijven. Het was uiteindelijk Hedde Adam die vanaf de strafschopstip de spanning terugbracht in de wedstrijd. Gezien het spelbeeld was het vervolgens wachten op de gelijkmaker, maar die bleef uit. Het was zelfs Godlinze die middels een counter de marge weer op twee treffers bracht.

Gelukkig voor Veendam 1894 was het Serhan Candan die kort na de aftrap doel trof via een afstandsschot. In de hectische slotfase bleef Godlinze vervolgens op de been, al had Veendam 1894 een puntje verdiend. De middag eindigde helemaal in mineur voor Veendam 1894 door een rode kaart van Hedde Adam in de slotminuut van de wedstrijd.

Door deze nederlaag maakt Veendam 1894 momenteel onderdeel uit van een grote groep die zich subtopper mag noemen. Aankomende zaterdag komt Stedum op bezoek aan De Langeleegte. Stedum staat op een gedeelde eerste plaats met negen punten uit vier wedstrijden.