Sport

Anco Jansen naar De GraafschapTRANSFER - Anco Jansen vertrekt tijdens de winterstop naar De Graafschap. Hij wordt daarmee in korte tijd de tweede Superboer onder de Kolonisten.

De club uit Doetinchem meldde zich eerder deze week bij SC Veendam en toonde zich bereid een transfersom op tafel te leggen voor onze aanvaller, wiens contract aan het eind van dit seizoen afloopt.

Anco tekent per 1 januari 2012 een contract voor 2,5 jaar. Onderdeel van de transferdeal is, naast een vergoedingssom, dat tegelijkertijd een selectiespeler van De Graafschap (om niet) overkomt naar SC Veendam. Bovendien speelt SC Veendam in de voorbereiding van het seizoen 2012-2013 een oefenwedstrijd tegen De Graafschap. De helft van de recette is dan voor SC Veendam.

Verder ligt er de afspraak dat SC Veendam een percentage van de transfersom incasseert, indien Ancoin in de toekomst door De Graafschap wordt verkocht aan een ander club.

Voor de speler Anco Jansen gaat met deze transfer een grote wens in vervulling, namelijk spelen in de Eredivisie.

Overigens, op 7 januari 2012 is Anco, maar ook Michael de Leeuw, alweer te zien aan de Langeleegte. In de aanloop naar de tweede helft van de competitie speelt SC Veendam namelijk ook het oefenduel tegen de Superboeren.