Sport

ZaalvoetbalDoor Aeilt Hassing

ZAALVOETBAL - De zaalvoetbalcompetitie van V&Z Veendam is weer begonnen. Vier teams zijn gestopt, waarvan Bareveld 1 op het laatste moment en zodoende spelen er negen teams in de hoofdklasse. We hebben ook weer zes nieuwe teams kunnen inschrijven en er spelen nu 53 teams in onze competitie.

Ook zijn een aantal teams van naam veranderd en dat zijn in de hoofdklasse Tapperij de Kater heet nu Xelvin Technische Detachering en in de overgangsklasse heet Jong en Laan 2 nu HLB Nannen Accountants. En de eerste klasse heet DWS/ Peijerlicht nu DWS/ v/d Kooi en JP Vollenhove heet nu Sport-inn en Veendam 1894 heet nu Topwark.

In de derde klasse heet keukenspectrum nu Warmteservice. De nieuwe teams zijn Visser Chauffeurs, Draaier Schildersbedrijf, Grandcafé Rembrand 2, van Calker/Heikens, Party Palace R. 2 en Vireau Bloemen. De nieuwe teams komen dus niet alleen uit Veendam, maar ook uit de omliggende gemeentes en dat juichen wij natuurlijk toe, want het is een teken dat wij het als V&Z heel goed doen.

De eerste wedstrijden zijn dus weer gespeeld en daar waren toch wel een paar uitslagen bij die op vielen. In de hoofdklasse waren veel gelijke spelen. TTK speelde 2-2 gelijk tegen MLS, na een 2-0 voorsprong van TTK dat goed speelde. Winkler Prins tegen Xelvin Techniek Detachering werd 4-4 en O.G. Team speelde met 5-5 gelijk tegen Tis Smid dat zeker niet minder was dan de tegenstander waarbij Hesselink van O.G. Team vier doelpunten maakte.

Grandcafé Rembrand won van Ucarcars met 4-2. De overgangsklasse kende toch wel een paar uitslagen die verrassend waren, zoals Sandra's Hair Studio dat won van T.O.S. met 4-1 en waar het nieuwe team van Visser Chauffeurs duidelijk beter was dan van Ringh/Goudenschaar1 en met 7-2 won na een 2-0 achterstand.

Glasgarage 1 speelde verrassend gelijk tegen Stucadoors bedrijf Meijer met 4-4 en ook Bareveld 2 tegen Clias/v.d. Laan werd een gelijke stand 3-3 en ook en deze klasse werd nog gespeeld Pizza Mama Mia-QB- onderdelenshop, waar Pizza Mama Mia veel te sterk was en won met de grote cijfers van 15-2.

In de eerste klasse won Topwark wel heel gemakkelijk van Broekema met 10-0. Verdere uitslagen in deze klasse waren: Euromail- de Beste Hypotheek 7-3, Sport -Inn won met 11-3 van de Ontmoeting en daarvan scoorde Ruiter er acht keer, Horripilante- DWS/v.d. Kooi werd 4-2, P.P.R 1- Bijmolt 6-1.

De tweedeklasse werden vijf wedstrijden gespeeld en was Draaier Schilders veel te sterk voor v. Calker/Heikens 8-0. BMC- Rainbow Events werd toch na een moeilijk begin met 8-4 gewonnen door Rainbow en verder waren de uitslagen: Hepro- Smurfit/Kappa 0-6,Titanium Grandcafé Rembrand 2 3-2 en Party Palace Rumors 2 Prins Elektro 1-5.

In de derdeklasse waren leuke en spannende wedstrijden te zien en veel doelpunten. Klufabriek verloor met 3-6 van Warmteservice. Vireau Bloemen verloor met3-5 van v/d Veen Kantoormeubelen en Schuur/G.V. was geen partij voor Sportplein dat gemakkelijk met dubbele cijfers had kunnen winnen als de spelers het vizier op scherp hadden gehad, nu werd het een 7-1 overwining.
V. Ringh/G.S had veel problemen met ZTK Kolham 6-5. Glasgarage 2 won met 7-3 van Buurke Bestrating.

Als laatste wil ik nog vermelden dat we graag een aantal scheidsrechters erbij willen en het lukt ons ook nog door een aantal voetballers zover te krijgen om bij ons te gaan fluiten. We hebben een die al fluit en twee anderen hebben zich reeds aangemeld en de vierde is ook in aantocht.