Bogdike

Hee Doe Kloune dag in Veendam Kindercentrum Hoi Pippeloi pakt uit!CLOWNS - Over de Hee doe Kloune dag van 2013 wordt nu nog nagepraat. Zo leuk was het. Zaterdag 16 augustus is de laatste dag van de basisschoolvakantie. Dat geldt althans voor de schoolkinderen. Onderwijzers zijn al weer druk doende het komende schooljaar voor te bereiden. De stichting Bogdike wil -net als vorig jaar- de schoolvakantie weer eindigen met een knal. De stichting organiseert wederom de Hee doe Kloune dag.

Rode neuzen spektakel
Wat was het in 2013 superleuk op Hee doe Kloune dag. De stichting Bogdike besloot vorig jaar direct al om ook in 2014 de Klounedag op het programma te zetten. Ook dit jaar weer wordt het centrum van Veendam bevolkt door een groot aantal clowns. Zelfs meer dan vorig jaar. Toen was het een experiment en nu ziet het er naar uit dat Klounedag een klassieker wordt, die jaarlijks terugkeert. Ze komen uit alle hoeken en gaten, die clowns. Er komt weer een aantal ballonclowns; er wordt weer geschminkt; steltloopclowns bevolken het Veendammer centrum; een improvisatieclown doet waarin hij goed is: improviseren; een glitter-tattoo clown kan je laten schitteren; een tweetal meezing gitaarclowns zingen het hoogste lied; een jongleurclown jongleert en ook de ILO clowns uit Veendam doen weer enthousiast mee en spelen poppenkast en natuurlijk is Okidoki ook weer van de partij.

Kom als clown verkleed
Kinderen doen dus nog meer mee dan vorig jaar. Zij kunnen als clown verkleed naar het centrum komen en thuis of op de daartoe ingerichte plekken in het centrum tot clown (laten) schminken. Uiteraard nemen de kinderen weer hun vaders, moeders, opa's en oma's, ooms en tantes mee naar de Hee doe Kloune dag. Die dag is het extra gezellig toeven en winkelen in Veendam. De allerleukste clowntjes ontvangen de Hee doe Kloune dagprijs uit handen van de jury. De juryleden lopen anoniem door het centrum. Als je in het centrum loopt kun je dus zo maar gevraagd worden naar je naam en je adres. Een jurylid zal zich aan je bekend maken als jurylid en zal een foto van je maken.

Kindercentrum Hoi Pippeloi
Op het Museumplein is Kindercentrum Hoi Pippeloi actief. Op het gras voor Hotel Parkzicht kunnen de kinderen meedoen met spelletjes. De kinderen krijgen een stempelkaart, is de kaart vol dan krijgen ze een clownsneus. Verder kun kinderen zich bij Kindercentrum Hoi Pippeloi laten schminken en samen met kinderkledingzaak Mijn Kamerrr kunnen ze op het Museumplein meedoen met stoeptekenen. Er zijn leuke prijsjes voor de mooist getekende clowns.

Gratis ijsje
En laat je je schminken bij het Fuifhuis in de Kerkstraat bij Sandra's Hairstudio en Slagerij Klein dan ontvang je een muntje voor een gratis ijsje

De Hee doe Kloune dag begint om 13.00 uur en duurt de hele middag.