Bogdike

Night of the Guitars zaterdag 5 juli Museumplein VeendamBOGDIKE - Met de nodige steun is het weer gelukt...... om op zaterdag 5 juli 2014 nogmaals een Night of the Guitars op het Museumplein in het centrum van Veendam te organiseren met een middag en een avond programma.

Van 13.00 uur tot ongeveer 17.00 uur zullen de muzikanten van Left Hand Freddy en van King Of The World hun muzikale kwaliteiten laten horen.

En dan het avondprogramma...
22 muzikanten uit Veendam en naaste omgeving duiken ieder jaar in hun platen en CD verzameling om er twee van hun favoriete gitaarnummers tussen uit te pikken, die worden dan door de musici in diverse bezettingen op de eerste zaterdag van januari ten gehore gebracht. Maar op deze 5e juli wordt het een Best of van Night of the Guitars met de muzikanten en hun meest geliefde nummers die de afgelopen 8 jaar.
Er wordt opgetreden in diverse willekeurige formaties, met de drummers Marcel Wolthof (o.a. De Nozems), Djai Mac Wolthof en Gert Jan Baas (o.a. SOS), de bassisten André van der Werf (o.a. Left Hand Freddy), Robin van Muilwijk en toetsenman Chris Kleine (o.a. Ballade).

De muzikanten die verder meedoen deze avond zijn: de gitaristen/zangers Bé Brakke (SOS en Spritz), John Kruisman, Henk Nieborg, Coos Grevelink, Hemmo Barla, Nick Cramer, Koos Cramer, Gerry Wolthof, Evert Erents, de zangers en zangeressen Everhard Sprik (HotMe! en Spritz), Harbert Grezel (Herbie and the Harmonics), Peter Bloem (Barfly), Marianne van der Velde (No Soprano en Spritz), Antoinette Bolt (Spritz) en Irene Wilkens (SOS).

Het middagprogramma zal worden verzorgd door Left Hand Freddy en King Of The World.

En de toegang is gratis.

Meer informatie over deze dag en de muzikanten kan men vinden op www.nightoftheguitars.com

Lefthand Freddy
Lefthand Freddy is inmiddels uitgegroeid tot een bluesinstituut in Nederland maar ook ver daar buiten, getuige de vele lofuitingen in de (inter)nationale pers. De band rond gitarist/ zanger/entertainer Lefthand Freddy draait al tientallen jaren mee en maakte tot dusver 5 cds.Steeds weer kon men zich verheugen op jubelende publieks en persreacties: (bluestijdschrift )Block schreef : "authentieke blues van de bovenste plank en een band waarop iedere Nederlander trots behoort te zijn"

Dagblad v.h. Noorden : "Fred Reining dient gerekend te worden tot een van de meest originele bluesmuzikanten, hij is met afstand de meest creatieve bluesgitarist in den lande " Muziekblad Oor liet zich het volgende ontvallen: Deze onvolprezen Nederbluesformatie herkauwt geen afgeleefde classics maar schrijven hun intieme songs zelf. Songs waarin ze op hoogst persoonlijke wijze de boogie geest van John Lee Hooker versmelten met de luie backbeat van Jimmy Reed.

Berend "Boogie B" Reining gitaar
Fred's zoon op gitaar is de spreekwoordelijke appel die niet ver van de bluesboom is gevallen.Met eigen geluid en boogie specialitei

Hans Waterman (eerder beroemd in o.a. C+B, Jan Akkerman Band, Solution en The Pretty Things; tevens auteur van "Drumsolo, 35 jaar te laat naar bed") wordt medio 2009 na enkele succesvolle optredens Lefthands nieuwe drummer.

André van der Werf: basgitaar/vocals
Speelde freelance/gastrollen bij een nauwelijks op te noemen reeks van musici en bands: Nou ja een paar dan: Georgie Fame,Swamp,het kopspijkercabaret,Jan Akkerman,Nick Bult,Gina's band of blues en vele vele anderen

King Of The World
Sinds de oprichting begin 2012 van "King of the World" ( Erwin Java (gtr), Fokke de Jong (drs/bvox), Govert van der Kolm (Hammond/bvox) en Ruud Weber (leadvox/bgtr) is het rap gegaan met deze Nederlandse blues-,rhythm & rootsband. De snel uitverkochte try-outs en de belangstelling van grote festivals waren al veelbetekenend maar de groep voldeed met zijn liveshows ook nog eens ruimschoots aan de vooruitgesnelde verwachtingen.

Met het in maart 2013 verschenen album "Can't Go Home " bewerkstelligt de groep echter zijn definitieve doorbraak. De reacties in de vaderlandse alsmede Belgische en Duitse muziekpers zijn unaniem lovend. Johan Derksen reikt de band het eerste exemplaar van "Can't Go Home'' uit tijdens het Radio 2 programma "TROS-Muziekcafé" en draagt de band een warm hart toe. Een en ander resulteert verder in een live performance in het TV-programma "Vrije Geluiden" van de VPRO. Veelzeggend in dit verband omdat nog nooit eerder een Nederlandse bluesband in dit , al jarenlang bestaande, programma had opgetreden.

Ondertussen bleef en blijft de band een graag geziene gast in de grotere muziekcafé 's en op festivals als de R&B-Night Groningen, Bluesrock Tegelen, Highlands Festival en Ribs&Blues. Maar ook poppodia als Hedon (Zwolle), De Boerderij (Zoetermeer), P60 (Amstelveen) en vele anderen durven de band te boeken. Een bevestiging dat de band er in geslaagd is de blues in zo breed mogelijke zin voor het voetlicht te brengen

Evenals een jaar eerder betrekt de band in oktober 2013 dezelfde boerderij in Haule voor de opnames van de tweede CD die eenvoudigweg "KOTW " is getiteld. Saillant detail : ook dit keer levert een aggregaat storingsvrije stroom. De 11 eigen composities op "KOTW" laten een band horen die door het vele touren nog verder is gegroeid en aan diepgang heeft gewonnen. Wellicht iets steviger dan het debuut, bevat dit album weer diverse stijlen, van slow-blues tot New Orleans-stijl tot wat "popblues" genoemd zou kunnen worden. En ook de meerstemmige zang ontbreekt natuurlijk niet.