Nieuws, Regio

Roos Onnes is de Voorleeskampioen van Groningen!



Roos Onnes leest voor.jpg

De 11-jarige Roos Onnes van OBS Brinkschool in Haren heeft op woensdag 17 april de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. Roos vertegenwoordigde de Brinkschool met verve tijdens de feestelijke provinciale finale in vanBeresteyn in Veendam. Zij kreeg de meeste punten van de drie juryleden: Tjeerd van Dekken (gedeputeerde provincie Groningen), Rachel van den Hoogen (directeur-bestuurder Biblionet Groningen) en Corien Oranje (kinderboekenschrijver).

Landelijke finale
Roos mag het op woensdag 22 mei opnemen tegen de elf andere provinciale voorleeskampioenen tijdens de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd, die wordt gehouden in TivoliVredenburg in Utrecht. De uiteindelijke winnaar mag zich een jaar lang ‘De Nationale Voorleeskampioen 2024’ noemen.

De Nationale Voorleeswedstrijd - provinciale finalisten.jpg

De Nationale Voorleeswedstrijd
De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen en wordt georganiseerd in samenwerking met bibliotheken. De wedstrijd is bedoeld om het leesplezier in groep 7 en 8 te bevorderen. Biblionet Groningen organiseerde de regionale rondes en de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd in de provincie Groningen.