Nieuws

Voorwaarts Veendam verwelkomt Marcel Luitjens als nieuwe dirigent



2024.04.18 Marcel Luitjens - dirigent Muziekvereniging Voorwaarts Veendam.jpg

Op dinsdag 9 april jl. heeft Muziekvereniging Voorwaarts Veendam Marcel Luitjens verwelkomd als haar nieuwe dirigent voor de harmonie. Deze bekende muzikale kracht binnen de vereniging neemt het stokje over van dirigent José Toribio.

Al jarenlang is Luitjens een vertrouwd gezicht bij Voorwaarts. Hij heeft niet alleen eigen muziekstukken voor het orkest geschreven, maar trad ook op als invaldirigent bij diverse gelegenheden. Verder is hij sinds de oprichting lid van het Koper Ensemble "Goud Koper" van Voorwaarts. Zijn recente successen omvatten de leiding over jubileumconcerten van The Mieden Company en het Algemeen Veendammer Mannenkoor, in samenwerking met Voorwaarts.

Met zijn rijke ervaring in zowel orkest- als koordirectie voegt hij een nieuwe dimensie toe aan het levendige geluid van de vereniging. Onder zijn leiding zal Voorwaarts Veendam zich richten op lichte muziek en populaire melodieën. Luitjens heeft de ambitie om het orkest te transformeren tot een veelzijdige groep die niet alleen muziekliefde deelt, maar ook toekomstgericht blijft binnen het muzikale landschap van Veendam en omstreken.

Als oudste muziekvereniging in Veendam, met een rijke geschiedenis van 104 jaar, neemt Voorwaarts een unieke positie in binnen de gemeenschap. Het is de enige openbare muziekvereniging met een harmonieorkest in Veendam, wat de toegankelijkheid voor muzikanten versterkt. Met leden variërend in leeftijd van 13 tot 84 jaar, ziet Luitjens het als cruciaal om te blijven investeren in de toekomst door nieuwe en jonge leden te verwelkomen en te begeleiden. Hij streeft ernaar een uitnodigende muzikale omgeving te creëren waar iedereen zich welkom voelt.

Met Marcel Luitjens aan het roer is Voorwaarts Veendam klaar om haar muzikale horizon te verbreden. Zijn visie en enthousiasme beloven een spannende toekomst. Ben je geïnteresseerd om deel uit te maken van dit muzikale avontuur? Bezoek dan www.voorwaartsveendam.nl of neem contact op met voorzitter Robert van Dijk op tel. 06 44 28 29 44.