Nieuws, Regio

Fietshelm met korting voor 1600 Groningers



fietshelm.jpg

Kortingsvoucher voor aanschaf goedgekeurde helm bij lokale fietsenzaak

Om het gebruik van de fietshelm onder Groningers te stimuleren, start vanaf vandaag de Fietshelmactie 'Groningen zet ‘m op!'. Inwoners van de provincie Groningen kunnen bij de lokale fietsenzaak een fietshelm met korting aanschaffen. De actie loopt tot 8 mei of tot er 1600 fietshelmen zijn verkocht.
 
Er gebeuren steeds meer fietsongelukken. Ook in de provincie Groningen. Uit onderzoek blijkt dat bij een ongeval fietsers met een helm 60% minder kans hebben op ernstig hoofd- en hersenletsel dan fietsers zonder helm. Het dragen van een fietshelm verkleint de kans op dodelijk letsel zelfs met 70%. Om het risico op hoofdletsel te verkleinen, worden inwoners van Groningen gestimuleerd om een goedgekeurde fietshelm aan te schaffen en te dragen.
 
Goedgekeurde fietshelm met korting
Inwoners van Groningen kunnen vanaf 10 april 2024, de nationale Dag van de Fietshelm, een helm met 25 euro korting aanschaffen bij een deelnemende fietsenzaak in Groningen. De korting is geldig op een goedgekeurde helm (CE 1078 of CE 1080) met een adviesprijs van minimaal 49 euro. Alle inwoners van de provincie Groningen kunnen meedoen met de actie. Elke klant kan maximaal 1 helm met korting kopen.
 
Gebruik normaliseren
De actie 'Groningen zet ‘m op!'  is bedoeld om meer aandacht te vragen voor het gebruik van de fietshelm. Want dat is nodig, vindt gedeputeerde Johan Hamster van de provincie Groningen. "Een fietshelm dragen is voor veel mensen nieuw gedrag. Met deze actie willen we het helmgebruik op de fiets normaliseren in alle lagen van de Groninger bevolking. Fietsen is gezond en dat willen we zo veilig en lang mogelijk blijven doen."
  
Meer informatie
Meer over de actie, voorwaarden en deelnemende fietsenzaken staat op www.fietshelmgroningen.nl.