Aeolus wint op karakter van Borger

Foto's Jack Molema

In de eigen Wildervanckhal speelden de handbaldames van Aeolus hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen. De thuisploeg boog een kleine achterstand halverwege (11-12) in de 2e helft om in een 20-18 overwinning.

Beide ploegen waren compleet aan elkaar gewaagd en dat werd ook op het scorebord tot uitdrukking gebracht. Tussenstanden van 3-2 in de 10e , en 6-6 in de 20e minuut, maakten duidelijk dat het duel gelijk opging. Aanvankelijk lag het initiatief iets meer aan de kant van de gasten uit Borger. Dit vooral omdat de Wildervanksters hun defensieve taken niet op orde hadden. Aeolus schakelde om van een 6:0 dekking naar een 5:1 variant en wist daarmee de aanvalsdrang van de Drentse equipe beter te beteugelen. Aan de andere kant wist de thuisploeg echter in aanvallend opzicht niet altijd te overtuigen. De scherpte in de afronding ontbrak en tussen de bedrijven door werden er ook nog eens twee toegekende strafworpen gemist. Ondanks de treffers van Hedy Oostenbrink en Daniëlla Zuidema stond Borger na de 1e helft met minimaalverschil aan de goede kant van de score (11-12).

In de rust voerde de formatie uit Wildervank wat wijzigingen in de personele bezetting door en dat bleek uiteindelijk doorslaggevend voor het verloop van het duel. Er werd wat agressiever verdedigd en Borger kwam daarmee een stuk moeizamer tot scoren. En daar waar de situatie wat netelig begon te worden kon men bij Aeolus altijd terugvallen op sluitpost Anne Pater. Zij bewees ook in dit treffen weer haar waarde voor de ploeg met o.a. een gestopte strafworp en het onschadelijk maken van een snelle tegen aanval door Borger op cruciale momenten. De gasten wisten dan ook maar de helft van hun productie in de 1e helft te halen en waren nog maar 6x succesvol in de afronding.

Aan de andere kant begon Aeolus nog meer variatie in de aanval te leggen. Dat leidde o.a. tot een fraaie aanvalsopzet over vier schijven waarna eindstation Annelie Ruiters dat vanaf de cirkel wist te bekronen. Beide ploegen legden een geweldige wedstrijdmentaliteit en teamspirit aan de dag waarbij de tomeloze energie er vanaf spatte. Maar het gebrek aan treffers brak de gasten op terwijl dat aan de andere kant voor Aeolus net iets beter uitpakte. Het feit dat negen speelsters een aandeel hadden in het aantal  doelpunten was voor de Oost-Groninger equipe een prettige bijkomstigheid. Tien minuten voor het eindsignaal had Aeolus een klein gaatje van twee treffers weten te slaan (19-17). Dat bleek net voldoende om zich de Drentse gasten van het lijf te houden en liet de thuisploeg uiteindelijk zegevieren met 20-18.