Sport

Flash talentjes vermaken zich prima



_DSC8294.jpg

Door Jacob Kuipers en Henk Gibcus

VOLLEYBAL - Kleine kinderen worden groot. Niet alleen qua grote maar ook qua levenswijze. Zo ook bij de jeugd van volleybalvereniging Flash uit Veendam. Afgelopen dinsdag hield de club een clinic voor de jongste jeugd. En niemand minder dan oud-international Yanniek Harskamp gaf acte de presence in het indoorcentrum in Veendam.

_DSC8575.jpg

Hij leerde de aanstormende talenten de inns en de outs van het volleybal. Oud-international Harskamp heeft 10 jaar gespeeld voor het Nederlands team. En vorig jaar heeft hij een punt achter zijn loopbaan gezet als speler. Er waren ongeveer 50 belangstellenden die de verrichtingen van de talenten aanschouwden. Voordat er met de oefeningen werden begonnen werd er eerst een warming-up gedaan om de spieren, pezen en bloedsomloop op te starten, voordat je begint met de oefeningen. Want zonder een goede warming-up vraag je om blessures. En het pakket van Harskamp zaten veel balspelletjes. En ook het volleren tegen een muur stond op het programma. Het smashen van de bal werd ook op geoefend. Een bal opgooien en degene die op de mat staat moet de bal over het net smashen. Dat ging moeilijk, want gooien en springen moeten samen gaan.

_DSC8299.jpg

Regelmatig werd er een time-out ingelast voor een groepsbespreking. En zo schudde Harskamp – die 160 keer voor het Nederlands team uit kwam - de ene na de andere oefening uit 'de mouw'. Aan het eind van de training mochten de kinderen zich gereed maken voor een groepsfoto.

Fotoalbum: