FC Groningen wint in een vol Langeleegte

IMG_5559.JPG

Tekst Jacob Kuiper

VOETBAL - Het aloude stadion aan de Langeleegte had vrijdagvond weer eens een vol huis. FC Groningen speelde aan de Langeleegte een oefenwedstrijd tegen Queens Park Rangers dat komt uit in de Engelse Championschip. Het was niet zo dat de ´spetters´  van de wedstrijd afvlogen want daarom is het ook een vriendschappelijke partij. De spelers wilden hun benen goed houden om in de competitie te kunnen schitteren. Veel veiligheidsbekleders van De Stadjers waren present om de toeschouwers in goede banen te leidden

IMG_4798.JPG

Er waren ruim vierduizend toeschouwers in Veendam en die zagen dat Juninho Bacuna na 13 minuten de score voor FC Groningen opende 1-0. Na 64 minuten kwam FC Groningen op een 2-0 voorsprong. Rangers speler Cole Kpekawa kopte de bal in eigen doel. En twee minuten later was het weer bingo. Het werd 2-1 via een schot van Jay Emmanuel Thomas. FC Groningen doelman Sergio Padt was de held van de wedstrijd en met een ´duivelse´ redding voorkwam hij de gelijkmaker. Groningen speler Jarchinio Antonia schoot kort daarna in het zijnet. En Danny Hoesen werd een kwartier voor tijd onderuitgehaald in het strafschopgebied. En de scheidsrechter kon niks anders doen dan het leer op de stip leggen en schoot de wedstrijd naar 3-1