Nieuws

Herinneringsconcert aula Buitenwoelhof Veendam



_MG_3628.jpg

CONCERT - Zaterdagavond vond in de aula op begraafplaats Buitenwoel een Herinneringsconcert. Het concert werd i.v.m. het voorspelde slechte weer in zeer korte tijd naar binnen verplaatst. Er was contact met het KNMI. Het was drukkend weer en er kwam al wat aan. Een onweersbui kan zich plotseling ontwikkelen. Uiteindelijk kwam er geen regen, maar veiligheid stond boven alles. De akoestiek binnen klonk geweldig, wat het nog indrukwekkender heeft gemaakt. 

Burgemeester Sipke Swierstra en wethouder André Hammenga waren bij het concert aanwezig om samen met het publiek alle overledenen te herdenken.

Voor veel mensen is het rouwproces één van de moeilijkste gebeurtenissen waar ze in het leven voor komen te staan. Als woorden de leegte niet meer kunnen vullen en tranen zijn uitgeput, kan muziek troost bieden en ervoor zorgen dat mensen de draad van het leven weer oppakken.

Zeker 300 nabestaanden woonden het concert bij. Omdat niet iedereen in de aula plaats kon nemen bleven de deuren open en konden mensen ook buiten meeluisteren. Er waren optredens van Margriet Eshuijs, Maarten Peters, Co Vergouwen op de piano en Fanfarecorps H.S. uit Hoogezand onder leiding van dirigent José Toribi. In het gezamenlijk optreden werden enkele herkenbare nummers ten gehore gebracht.

“Het concert is gedacht, en bedacht, om mensen de gelegenheid te geven om op hun eigen manier in hun herinneringen terug te gaan naar een dierbare”, verteld Margriet Eshuijs. Zij  heeft het liedje ‘God is Asleep’ gezongen. Maarten Peters had het voor haar geschreven in de donkere periode na het overlijden van hun beide vaders. “Als je zelf onderdeel bent van de muziek ga je ook zelf terug in je eigen herinneringen”, vertelt ze. Het is voor haar de beste manier van verwerken. Maarten Peters heeft het liedje ‘Tears and Heaven’ van Eric Clapton gezongen. En het eigen geschreven nummer ‘Dichter bij de hemel kom ik niet’, voor de Alpe d'Huez fiets- en wandeltocht ter ondersteuning van het KWF.

De aanwezigen kregen na het concert de gelegenheid om een roos bij het graf van hun dierbare te leggen.

Video Gerard Martens


Fotoalbums van: