Nieuws

Leerlingen In de Manne ‘Scoren een boek’ samen met
Etiënne Reijnen en mascotte Groby
van FC Groningen



_MG_0603.jpg

LEZEN - Dinsdagmiddag was de officiële aftrap van het project Scoor een boek in Jenaplanschool In de Manne in Veendam. Dat gebeurde in aanwezigheid van FC Groningen speler Etiënne Reijnen en mascotte Groby.

Leerlingen van 197 basisscholen in de provincie Groningen gaan de komende weken zoveel mogelijk boeken lezen. Dat doen ze in het kader van het project Scoor een Boek!, waarmee de Groningse bibliotheken samen met FC Groningen in de Maatschappij het belang van lezen willen benadrukken en het leesplezier bij kinderen willen vergroten.
Goed leren lezen is voor opgroeiende kinderen van groot belang. Daarbij helpt het natuurlijk als ze plezier beleven aan het lezen. Met die gedachte voeren Biblionet Groningen en FC Groningen in de Maatschappij het project Scoor een Boek! uit. Scoor een Boek! combineert lezen met sport, want… scoren kun je overal!

_MG_0538.jpg

Boeken ‘scoren’ in de klas én thuis
6.665 leerlingen uit 307 groepen 5 en 6 gaan in tien weken tijd zoveel mogelijk boeken lezen (‘scoren’) in de klas. De leerlingen worden via videoboodschappen aangemoedigd door FC Groningen-speler Etiënne Reijnen. Na tien weken lezen, sluiten de leerlingen het project sportief af op acht locaties in de provincie.Maar dat is niet alles! Dit jaar worden ook de gezinnen van de deelnemende leerlingen en leerkrachten opgeroepen om thuis boeken te gaan ‘scoren’. Het hele gezin mag meedoen: jong en oud. Net als in de klas gaat het gezin op een poster bijhouden hoeveel boeken er zijn (voor)gelezen.

Op weg naar een nieuw record
Scoor een Boek! is in 2012 gestart in de gemeenten Menterwolde, Pekela en Veendam. Sinds twee jaar doen aan dit sportieve leesproject basisscholen mee uit alle 23 Groningse gemeenten. In 2015 lazen meer dan vijfduizend kinderen 42.562 boeken. Op 15 april maken de Bibliotheek en FC Groningen in de Maatschappij bekend hoeveel boeken er dit jaar gelezen zijn: op school én thuis.

Fotoalbum: