Nieuws

Kleurrijk geheel tijdens Integratiediner Mo(o)i
in Noorderpoort Veendam



_MG_8421.jpg

INTEGRATIEDINER - Al een aantal jaren organiseert de interculturele club Mo(o)i uit Veendam het Integratiediner. Even hing het diner aan een zijden draadje maar met een financiële bijdrage van welzijnsinstelling Compaen lukte het toch. Kleinschaliger van opzet, maar niet minder gezellig en verbindend.

_MG_8435.jpg

Het Integratiediner is een kleurrijk diner. Lekker eten is de basis, maar de achterliggende gedachte is veel groter. Eten en koken speelt in elke cultuur een belangrijke rol. Eten verbindt en worden kansen benut.

Tijdens het Integratiediner werden dan ook weer de heerlijkste gerechten geserveerd. Op de tafels kleurrijke gerechten gemaakt door, en geserveerd aan een kleurrijk gezelschap. Ook burgemeester Sipke Swierstra en wethouder Jaap Velema prikten een vorkje mee. 

_MG_8392.jpg

In de keuken van het Noorderpoort, dit jaar de locatie van het Integratiediner, stonden de koks en kokkinnen al vroeg te hakken, te snijden, te kruiden, te kneden, te roeren en natuurlijk te proeven. De geur van specerijen komt je dan ook tegemoet bij binnenkomst. Lange tafels met schalen lekkers staan op de gasten te wachten. En niet alleen voor- en hoofdgerechten, maar ook de zoete nagerechten ontbraken ook dit keer niet. De hele wereld ligt op je bord.

‘Mensen verbinden + verschillen vieren = kansen vergroten’ luidt het motto van het Integratiediner en daar is Mo(o)i ook dit keer weer in geslaagd.

_MG_8427.jpg

Over Mo(o)i
Mo(o)i in Veendam is een internationale en multiculturele  club uit Veendam. De naam Mo(o)i staat voor de Groningse  begroeting moi! en voor de mooie internationale mix van culturen. De club is voor volwassenen in Veendam en omgeving. De club wil oorspronkelijke Veendammers op een positieve manier kennis laten maken met nieuwkomers. De club organiseert excursies, picknicks, workshops en gezellige samenkomsten. Twee keer per maand is er een taalcafé in het Noorderpoort in Veendam.

Wilt u meer weten?
Bezoek ook onze website: http://www.mooiinveendam.nl/

Fotoalbum: