Nieuws

Levende standbeelden doen je versteld staan
Bogdike Cultuur zorgt weer voor reuring



_MG_6656.jpg

LIVING STATUE - Bij parkstadveendam.nl een foto- en videoverslag van weer een geslaagde middag in het centrum van Veendam met hulde aan de vrijwilligers van Bogdike Cultuur.

De beelden vertellen ieder een eigen verhaal met heel herkenbare dingen uit beeldend. Ieder heeft zijn eigen karakter. En met hun outfit, verweerd als in het echt, wordt dit nog doorleefder. Het zijn echt performers.

_MG_6729.jpg

Bogdike had 15 levende standbeelden naar het centrum van Veendam gehaald, in navolging op het primeur van vorig jaar met de living statues in het hele centrum. Op strategische plekken waren de standbeelden niet te missen. Vaak leken ze bevroren, en kwamen onverwachts tot leven om contact te zoeken met het publiek. En dan was het aan het publiek hoe frank en vrij ze erop konden reageren.

_MG_6640.jpg

Het leidde tot leuke interacties, en anderen waren er verlegen mee. Men wordt dan onderdeel van het schouwspel, ook tot vermaak van het overige publiek. Kinderen speelden er vaak het gemakkelijkst in mee. Het is een bijzondere ervaring.

 

 

Fotoalbum: