Nieuws

Museum Collectie ter Borg vertelt
Het verhaal van de veenkoloniale landbouw



20150511_Museum_Collectie_ter_BorgIMG_1535.JPG

LANDBOUW - Iedere derde zondag van de maand opent Museum Collectie ter Borg haar deuren voor het publiek. Zo ook aanstaande zondag 17 mei kan men tussen 13:00 uur en 16:00 uur weer samen met een gids kennis maken met "Het verhaal van de veenkoloniale landbouw".

Samen met vrijwilligers van de Stichting Collectie ter Borg en museaal vormgever Jan Willem Deij is het museum prachtig vormgegeven. Het nieuwe hoogwaardige museum omvat een verzameling van veenkoloniale landbouwvoorwerpen van voor de mechanisatie, die door landbouwer Henk ter Borg uit Borgercompagnie zijn bijeengebracht. De kracht van het museum is, dat alle verzamelde oude gereedschappen zijn gedocumenteerd. Op levensgrote doeken, foto's en met korte verhalen, wordt het verhaal van de Veenkoloniale landbouw op een originele wijze verteld.

Het museum is van april t/m oktober 2015 iedere derde zondag van de maand open. Voor groepen is het mogelijk om op afspraak langs te komen. De entreeprijs bedraagt vanaf 13 jaar en ouder € 3,00 p.p. Gratis voor kinderen t/m 12 jaar en donateurs. Museumjaarkaart is niet geldig. Bel voor meer informatie 06 54338290 of ga naar www.collectieterborg.nl.