Agenda

Sportdorp Wildervank/Bareveld officieel van start



Datum: 
zondag 19 april 2015 14:00 tot 17:00

 

20150418_FL-Sportdorp_Wildervank_voorkant.jpg

Op zondag 19 april 2015 gaat Sportdorp Wildervank/Bareveld officieel van start. Tijdens een kick off bijeenkomst van 14.00 tot 17.00 uur in de Wildervanckhal organiseren de diverse sportaanbieders uit Wildervank een  sport- en lifestyle markt. Hiermee kunnen inwoners kennis maken met diverse sporten. Van hockey tot basketbal, van bootcamp tot dansen, Sportdorp Wildervank/Bareveld biedt elk wat wils.

Kick off
In en om de Wildervanckhal wordt een sport- en lifestylemarkt georganiseerd waarbij diverse demonstraties van sportverenigingen worden gegeven. Natuurlijk kunnen bezoekers ook zelf meedoen met de activiteiten. Angelo Cijntje van Cijntje Personal Fit en Quantum Fit verzorgen een dynamische opening om 14.30 uur. Daarnaast zijn er demonstraties van een rhönrad en rolstoelbasketbal. Na inspanning is er ook tijd voor ontspanning tijdens een stoelmassage en is het mogelijk een balanstest te doen.

Sportdorp
Een sportdorp is een samenwerkingsverband van sportverenigingen en andere lokale partijen in een wijk of dorp met als doel zoveel mogelijk inwoners, zowel jong als oud, meer en vaker te laten sporten. Het sportaanbod wordt vernieuwd, drempels voor lidmaatschap worden weggenomen en men kan dicht bij huis flexibel sporten. Het sportdorp wil de verenigingen helpen zich te versterken met een breder aanbod en om zo meer leden te kunnen werven. In 2015 en 2016 kunnen sportverenigingen in de gemeente Veendam subsidie in het kader van Sportdorp-regeling ontvangen.

Breder aanbod
“Deze kick off bijeenkomst is slechts een begin. Door een enquête die huis-aan-huis is verspreid willen we inzicht krijgen in wensen en behoeften op sportief gebied.” vertelt sportdorp-projectleider Marloes de Boer. “Om sport op maat te kunnen aanbieden is het goed te weten wat de inwoners willen. Daarom is het ook zo belangrijk dat de enquêtes worden ingevuld en geretourneerd. Er zijn overigens mooie prijzen mee te winnen zoals een fiets, een personal trainer, een shirt van FC Groningen met de handtekening van Arjen Robben en een boodschappenpakket van de Supercoop”. De prijsuitreiking is tijdens de kick off bijeenkomst op 19 april 2015.

20150418_FL-Sportdorp_Wildervank_achterkant.jpg