Nieuws

Veendam introduceert shopping- en uitkaart met
historische ‘stadswandelingen’



IMG_2340.JPG

KAART - Wethouder Henk-Jan Schmaal van de gemeente Veendam heeft zaterdag 28 maart jl. tijdens ‘de Stadscamping’ het eerste exemplaar van de shopping- en uitkaart en de evenementenkalender Veendam ontvangen.  Daarmee is ook het nieuwe winkelseizoen in Veendam officieel geopend.
De gratis verkrijgbare kaart wordt voor het eerst door het VVV agentschap uitgebracht in de gemeente Veendam en het geeft inwoners en bezoekers van Veendam een overzicht van diverse leuke winkels, eet- en uitgaansgelegenheden en bezienswaardigheden.  

Er staat een gedetailleerde plattegrond van het centrum van Veendam op en bevat tevens twee leuke ‘stadswandelingen’ die langs diverse bezienswaardigheden voeren en zijn samengesteld door stadsgids Theo Mooijman. Op deze wijze wil de VVV in Veendam ook de rijke cultuurhistorie van het centrum letterlijk en figuurlijk in kaart brengen.
Op de a-5 evenementenkalender voor Veendam staan een 17 tal evenementen die het komende seizoen plaats zullen hebben in het centrum van Veendam. Zowel de kalender alsmede de shopping- en uitkaart zijn binnen de toeristische promotiecampagne voor de Veenkoloniën gemaakt. De shopping- en uitkaart is een cofinanciering van de gemeente (toerisme) en de VVV centrum-leden.
De ingeklapte kaart heeft een handzaam A6-formaat en de oplage is 25.000 stuks. De shopping- en uitkaart is in een oplage van 11.000 vervaardigd.  De kaart en de evenementenkalender zullen vanaf 2 april bij toeristische punten in de provincie Groningen en Drenthe liggen. De kaart en de kalender zijn al verkrijgbaar bij de VVV aan het Museumplein in Veendam en bij de deelnemende VVV leden. Kijk voor de adressen en de volledige agenda op  www.veenkolonien.groningen.nl .

Fotoalbum: