Agenda

Swingende Cubaanse zondagmiddag



Datum: 
zondag 25 januari 2015 15:00

 

20150115_VanB_jan_25_raices_nieuwsbr.jpg

Een swingende Cubaanse zondagmiddag met Raìces Cubanas op 25 januari in vanBeresteyn

Raìces Cubanas reist met succes al jaren langs de Nederlandse theaters met een vast repertoire van wereldberoemde Cubaanse nummers zoals ‘El ChanChan’ en ‘Yolanda’ en een verrassend repertoire van bekende Cubaanse en eigen composities. Op het Caribische eiland Cuba werden in de afgelopen eeuwen de invloeden van de Spaanse (snaar)muziek vermengd met de ritmische slaginstrumenten. Het resultaat is geweldige dansbare muziek, vol passie en emotie!

Raìces Cubanas is een groep van zeven Cubaanse muzikanten die, zoals de naam van de band al doet vermoeden teruggaat naar het Cuba van vroeger. De band wordt door veel Cubanen gezien als één van de beste vertolkers van puur traditionele Cubaanse muziek. De leden van de band hebben allemaal aan het conservatorium gestudeerd en zijn gepassioneerde performers. De combinatie van zang, gitaar, piano, conga’s, contrabas  en diverse percussie-instrumenten zoals timbales zullen u weten te verleiden! Diverse muziekstijlen zoals salsa, son, bolero, tumbao, guaracha en latin-jazz zullen de revue passeren.

De Pers:

  • “Het concert mondde uit in een spetterend muzikaal dansfeest en meer dan dat!” - Dagblad de Gelderlander
  • “RaicesCubanas verstaat de kunst om hun publiek op sleeptouw te nemen.” - Eindhovens Dagblad

De aanvang is 15.00 uur, kaarten zijn online via www.vanberesteyn.nl te bestellen of  af te halen bij de theaterkassa op werkdagen van 13.00 – 16.30 uur.