Sport

Regionaal Waterbasketbaltoernooi in Veendam



WATERBASKETBAL - Zaterdag 7 februari vindt het Regionaal Waterbasketbaltoernooi in Veendam plaats. De Vereniging Aangepast Sporten (V.A.S.) Veendam zal dit toernooi wederom organiseren in zwembad Tropiqua in Veendam. De wedstrijden zijn van 13.45 tot 16.45 uur.

Totaal zullen er 8 teams spelen, deze komen uit de regio Noord, met o.a. Bartje Assen, Waterraten Delfzijl enz. De watersbasketbalspelers van V.A.S. Veendam zijn ondergebracht bij Bubble, zij spelen met de naam Bubble/V.A.S. Veendam.

Wilt u meer weten over deze sport, kom dan kijken of moedig de sporters aan.

Voor meer info website www.vasveendam.nl

Waterbasketbal is een teamsport in het water voor mensen met een beperking. Het is een combinatie tussen waterpolo en basketbal maar het heeft een eigen karakter. Het spel kan gespeeld worden wanneer twee drijvende watersbaskets in het speelveld worden geplaatst. Deze bestaan elk uit een drijver, een ring met netje en vier staanders. Iedereen met een lichamelijke en geestelijke beperking die kan zwemmen, kan deelnemen aan deze sport. Er zijn gemengde teams qua beperking, leeftijd en geslacht. Het waterbasketbal kent een eigen spelreglement. Hierdoor heeft het zich ontwikkeld tot een volwaardige tak van sport en is tevens de jongste sport van de KNZB. Doel van het spel is de bal in de drijvende basket van de tegenstander te werpen en daarbij te verhinderen dat die tegenpartij een punt scoort.