Nieuws

Personeel Wedeka genoot van de gestampte pot



20141222_STAMPOT_IMG_0490[1]_0.JPG

Door Jacob Kuipers

WEDEKA - Boerenkool, wortelen, zuurkool, speklappen en bruine bonen. Ik noem maar een aantal gerechten die afgelopen donderdag aan het personeel werd aangeboden. De werknemers/sters van werkvoorzieningsschap Wedeka hadden aan de Spoorweg in Veendam een afsluiting van het jaar 2014 met een heuse kerstmiddag. Als afsluiting van het jaar 2014. En dat allemaal onder het toeziend oog van een schitterende verlichte kerstboom waar organisator Jacob Meijer even voor poseerde.

Het personeel van het schap kwam op de laatste werkdag bijéén voor een gezellig samenzijn, wat tenslotte ook de teambuilding versterkt. 'Want samen zijn we sterk', is een veel gehoorde kreet. De vestingsmanager van Groen en Infra Otto Meerburg vertelde mij dat iedereen in de kantine aanwezig was (plusminus 40 werknemers/sters). Dit in tegenstelling tot vorig jaar toen er een soort groepjes vorming plaats vond. Maar daar was dit keer helemaal geen sprake van. De kringloopwinkel, de BAS, Groen & Infra, Trajecten en de keukenprinsessen. Ze zaten allemaal gebroedelijk aan tafel. Iedereen praatte met elkaar om diverse gedachten uit te wisselen. Maar alle credits gaan volgens Meerburg uit naar werkleider Jacob Meijer die zich 'het vuur uit de sloffen liep' om alles in 'kannen en kruiken' te krijgen.

Vooral in het voorprogamma zorgde hij, samen met zijn collega's, om alle gerechten, zoals boerenkool, wortelen, zuurkool, de bruine bonen en speklappen op tijd in de kantine te krijgen. Meijer zorgde er ondermeer voor dat het Wildervanckhuis zich aanbood om voor het diner te zorgen. Allemaal dus positieve geluiden. En het organisatiecomite denkt er over na om deze formule voor volgend jaar weer te houden.

20141222_STAMPOT_IMG_0493[1]_0.JPG