Sport

Verslag zaalvoetbal V&Z Veendam
Eerste nederlaag NVL in de derde klasse



zaalvoetbalr.gif

ZAALVOETBAL - TTK/Karma kwam twee keer in de hoofdklasse actie deze week en won ook beide wedstrijden. Maandag werd het 7-1 tegen Adviesunie dat geen partij was. Vrijdag werd het TTK/Karma wel heel moeilijk gemaakt door Beautysalon Jannie. Sta in de weg was vooral doelman Smit van TTK/Karma. Hij had al heel wat tegen gehouden en zelfs een strafschop hield hij tegen. Beautysalon Jannie speelde een goede wedstrijd en kreeg ook veel kansen, maar steeds zat de doelman in de weg. Het werd uiteindelijk 4-2. Koploper ZVV Ron Haans won met 9-1 van Sita Groningen door onder meer drie doelpunten van Woldhuis en vier van H. Uuldriks. O.G.Team kon geen team op de been brengen tegen Glasgarage/v. Ringh en verloor reglementair met 5-0. In de overgangsklasse nam Sandra’s Hairstudio de koppositie over van Sportplein door in een spannende wedstrijd te winnen van Futsal Topbrands dat ook mee doet voor het kampioenschap. Het werd 7-4 voor Sandra’s Hairstudio en de doelpunten werden gemaakt door Slagter en Nagel.

Vrijdag speelde futsal Topbrands weer en won nu wel door Clias/v.d. Laan te verslaan met 7-2 en staat nu zes punten achter met een wedstrijd minder gespeeld. In de eerste klasse deed Xelvin goede zaken door zelf met 9-7 te winnen van Kruit en kramer dat heel goed partij gaf, maar toch het hoofd moest buigen en dat kwam vooral door Schoenmaker die weer veel scoorde, deze keer vier. Bij Kruit en Kramer scoorden Ramcharan er vier en Folkersma drie. Boomkwekerij Bijmolt deed goede zaken onderin door deze week twee keer te winnen.

Maandag werd Riklis Karto Hair verslagen met 2-3 en vrijdag moest SWO Veendam eraan geloven en werd het 4-2 voor Bijmolt. MF Shipping verloor vrijdag van Werkmax met 6-5 en heeft een punt minder dan Xelvin, maar ook een wedstrijd minder gespeeld. ZVV Ron Haans – ZTK Kolham werd bij de stand 2-3 gestaakt door wanordelijkheden van de kant van ZTK en de uitslag werd daar door omgezet in een 5-0 nederlaag. In de tweede klasse A blijft het spannend bovenin. SC Wiebri won van Vireau Bloemen met 2-1 en nam de eerste plaats over van Vireau Bloemen. Euromail-Optie 1 werd 2-6 en staat nu vijfde met vier punten achterstand op SC Wiebri en daar tussenin staan Dofine en Slagerij K. nieland nog. In 2B won Veendam Fanatics van Afterbeat met 7-5. Afterbeat kwam met 2-0 voor en dacht dat de buit al binnen was, maar Veendam Fanatics kwam terug naar 2-2 en daarna ging het op en neer tot 5-5, maar toen was de tank leeg bij Afterbeat en scoorde Veendam Fanatics nog twee keer Jager scoorde er drie voor Veendam Fanatics en Ouwejan deed het zelfde voor Afterbeat.

In de derde klasse verloor NVL voor het eerst dit seizoen, acht keer werd er gewonnen, maar Buurke Bestrating maakte daar een einde aan door met 5-3 te winnen en waarschijnlijk kwam dat door de metworst die Buurke voor de wedstrijd ging eten.

Op 5 januari beginnen we weer te spelen en dan worden de eerste poule wedstrijden van de beker gespeeld. Het bestuur wenst iedereen een prettige kerstdagen en een sportief 2015.