Sport

DWZ en THOS vermaakten het publiek met vijf goals

20140921_DWZ-THOS_IMG_0105.JPG

Door Jacob Kuipers

VOETBAL - Het weledele zeer gestrenge publiek was de grote winnaar bij de wedstrijd DWZ-THOS: 3-2. Beide vijfdeklassers maakten er in Ommelanderwijk een boeiende wedstrijd van. De ploegen hadden maar één spreekwoord voor zich en dat was: 'De dood of de gladiolen'. Dat het spelpeil niet zo hoog was daar hadden de toeschouwers geen boodschap aan. Want ze zagen dat de wil bij beide teams duidelijk aanwezig was om er iets moois van te maken. En dat deden ze. Want vijf goals in een wedstrijd is geen 'kattepis'. De Beersters hadden zich goed voorbereid op de wedstrijd en dat kon je van DWZ niet zeggen. Vooral het eerste kwartier van de wedstrijd was het 'kommer en kwel' bij de thuisclub.

In de derde minuut gaf Thos speler Nigel Martin gelijk zijn visitekaartje af. Een 'vlammend' schot was het resultaat maar doelman Rick Lode van 'De Wieksters' bleek uit het goede 'keepershout' te zijn gesneden. Na vijf minuten moest de sluitpost al in actie komen bij een vrije trap. Thos-speler Jeffrey Bos stond achter de bal en het was weer die dekselse Lode, die het projectiel onschadelijk maakte. En je kon eigenlijk 'de klok erop gelijk zetten' dat de bezoekers aan de leiding kwamen. Het was weer Bos die achter de vrije bal stond en deze keer vloog het 'leer' (9e minuut) wel tussen de palen: 0-1.

20140921_DWZ-THOS_IMG_0106.JPG

Het positiespel van THOS oogde beter dan wat de thuisclub op de mat legde. DWZ had een afwachtende houding en dat was 'koren op de molen' van de bezoekers. En ze kregen een paar goede kansen en dat alles na een kwartier spelen. Maar de ploeg van oefenmeester Tammo van Weerden schrok wel even van deze tegengoal. Na 20 minuten was het Willem Jager die aan de linkerkant miste voor open doel. Ondanks de betere kansen die THOS kreeg was het toch DWZ die had moeten scoren. De thuisclub herstelde zich in het verloop van de strijd een beetje en had het betere van het spel.

Na de thee kwam er een heel ander DWZ uit de kleedkamer. Hoogstwaarschijnlijk heeft oefenmeester Van Weerden 'harde woorden' gesproken want anders kun je de metaformose van zijn ploeg niet typeren. Na 53 minuten spelen was het 'Wiekster' Dennis de Vries die de stand op 1-1 bracht. En twee minuten later was het Henry Hut, die met een hard schot doelman Sikkema verrastte: 2-1. DWZ was in deze fase de betere ploeg in kreeg veel mogelijkheden op een doelpunt. Maar moest toch opletten voor een tegengoal. Na een kwartier was het Thossiaan-Bos die een paar spelers van DWZ, 'het bos in stuurde'. Zonder dat DWZ averij opliep.

Na 65 minuten spelen mocht de aanhang van THOS bijna juichen. Bos ging op de solotoer en verstuurde een pass naar Dave Jansen maar laatstgenoemde mistte jammerlijk. In de 70ste minuut werd het 3-1 door Willem Jager. DWZ dacht op 'rozen' te zitten maar in de 77ste minuut was het invaller Rick Gernaat, die THOS naar een achterstand van 3-2 tikte. En dat werd ook de eindstand van deze spannende voetbalthriller.