Smalle selectie breekt Flashies op Veracles 2 wint met 3-1 in Groningen Stad

Door op zondag, 29 september, 2013 - 06:00

Tekst Flash

VOLLEYBAL
- Met twee geblesseerden (Manon van Rheenen en Marloes Ham), één afwezige (Leonie Kragt) bleven voor de Flashies slechts één positie dubbel bezet, die van de spelverdeelsters. Coach Ron Hekkelman begon daarom met Amber Franzen aan de kant om op die manier nog enige aanvallende variaties te kunnen doorvoeren.
In de eerste set maakten de Veendamse dames te veel fouten in eigen pass en de service. Hierdoor kon het achterveld van Veracles niet goed onder druk worden gehouden en sloegen de beide linkspoten er flink op los tegen de verdediging van Flash.
Ondanks de hoge foutenlast bleven de Flash-meiden wel knokken, maar konden niet voorkomen dat Veracles met 25-20 de winst naar zich toe haalde.

In de tweede set waren de ploegen veel gelijkwaardiger. De service begon aan de Veendammer kant van het net beter te lopen en daar had het groene achterveld behoorlijk moeite. Ook de aanval scoorde nu makkelijker en met steeds wisselende service kropen beide teams naar het einde van de set. Flash trok dit maal aan het langste eind waarbij Amber Franzen in het veld gekomen als aanvalster voor Janine Bouwmeester zich prima aanpaste aan deze voor haar nieuwe rol. Mede via haar messcherpe serves pakte Flash deze spannende set met 28-26.

Helaas konden de Flashies in de derde dit goede niveau niet handhaven. Eigenlijk liep Veracles in twee servicebeurten heel gemakkelijk weg naar 12-4. Tegen die tijd had de coach zijn time-outs al verspeeld en moest vanaf de bank toezien dat Veracles het initiatief deze set niet meer weggaf. Wel was het goed dat op het laatst van de set het spel nog een beetje werd hersteld. Helaas kwamen de meiden niet verder als 25-16.

In de vierde set startte Janine Bouwmeester opnieuw in de basis-zes. De wedstrijd kantelde opnieuw; de Flashies begonnen de lange ralleys te winnen en scoorden goed, zowel op mid als aan de antenne. Toen de tegenstanders ook nog een verkeerde persoon lieten serveren en de punten die ze met die foute serveerster hadden gescoord weer moesten inleveren stond er ineens een riante 11-16 voorsprong op het telbord. Amber Franzen kwam in het achterveld opnieuw Janine Bouwmeester vervangen, die er in de verdediging nadrukkelijk werd uitgepikt. Dat deed ze opnieuw goed en de beide team waren opnieuw gelijkwaardig. De set kon op dat moment twee kanten uitvallen. Helaas maakten de flashies op het laatst 2 persoonlijke foutjes die direct werden afgestraft.

Volgende week mogen de Flashies voor het eerst deze competitie thuis spelen en ontvangen om 18.00 uur de dames van Oranje Nassau, ook al uit Groningen. Deze ploeg heeft tot nu twee keer met 4-0 verloren, dat is een goede reden om in Veendam volop te vlammen tegen deze tegenstander en het puntentotaal flink op te vijzelen.