Overslaan en naar de inhoud gaan

Fittesten in gemeente Veendam

Door op maandag, 23 september, 2013 - 22:14

FITTEST - Op maandag 23 september 2013 vonden in dorpshuis de Molenwiek fittesten plaats voor mensen tussen 63 en 75 jaar uit de dorpen Ommelanderwijk en Zuidwending. Op vrijdag 27 september 2013 worden fittesten georganiseerd in dorpshuis Bijleveld voor dezelfde leeftijdsgroep uit Bareveld en Wildervank. Naar aanleiding van de fittesten start in week 42 het project ‘Gezond en fit ouder worden'.

Inwoners uit Ommelanderwijk, Zuidwending, Bareveld en Wildervank in de leeftijdscategorie 63-75 jaar kregen enkele weken geleden een persoonlijke uitnodiging voor de fittesten. 104 mensen gaven gehoor aan deze uitnodiging, 26 mensen hebben maandag 23 september deelgenomen aan de fittesten in dorpshuis de Molenwiek en vrijdag 27 september 2013 worden nog 78 deelnemers verwacht in dorpshuis Bijleveld.

Fittest
De fittest bestaat uit acht verschillende korte testjes, zoals een knijpkrachttest, coördinatietest, bloeddruktest, etc. Na afloop van de fittest ontvangen de deelnemers direct informatie over het project ‘Gezond en fit ouder worden' en alle andere beweegmogelijkheden in de gemeente. Daarnaast krijgen deelnemers tips om bewegen in te passen in het dagelijks leven. Tijdens de fittest is een arts en wijkverpleegkundige aanwezig.

Project ‘Gezond fit en ouder worden'
Deelnemers die instromen in het project ‘Gezond en fit ouder worden' krijgen vanaf week 42 tien weken lang één uur per week beweegles van een beweegcoach. Daarnaast worden deze groepen in de vorm van coaching en voorlichting begeleid naar een actievere leefstijl. Voor vragen over de fittesten en het project ‘Gezond en fit ouder worden' kunt u contact opnemen met team sport van de gemeente Veendam, t. 0598-652302 of per e-mail: annewil.schreuder@dekompanjie.nl.

In 2014 worden inwoners van Buitenwoel en Borgercompagnie aangeschreven.