Overslaan en naar de inhoud gaan

Veendam 1894 (zon) begint seizoen met nederlaag

Door op maandag, 16 september, 2013 - 12:35

Door Veendam 1894

VOETBAL - Nadat het uitduel van vorige week tegen Musselkanaal was afgelast, begon de competitie voor Veendam 1894 afgelopen zondag met een thuiswedstrijd tegen Bargeres.De competitie ouverture eindigde in mineur voor de Veendammers, want de Emmenaren bleken met 0-3 te sterk.

In de eerste helft leek er niets aan de hand voor Veendam 1894. De thuisploeg was de betere ploeg en creëerde enkele prima mogelijkheden. Het ontbrak echter aan nauwkeurigheid in de afwerking, waardoor de verdiende openingstreffer uitbleef. Zoals zo vaak in de voetballerij valt de treffer dan aan de andere kant en dat was aan De Langeleegte niet anders. Uit één van de spaarzame keren dat Bargeres voor het vijandelijke doel kwam was het direct raak, waardoor er met 0-1 werd gerust.

Na de pauze was Veendam 1894 geen schim meer van de ploeg die in de eerste helft nog de bovenliggende partij was. Bargeres controleerde de wedstrijd en liep uit naar 3-0. Uiteindelijk een terechte overwinning voor de ploeg uit Emmen, maar op basis van de eerste helft had er meer ingezeten voor de equipe van nieuwbakken trainer Patrick Beek.

Volgende week gaat Veendam 1894 op jacht naar de eerste punten in het uitduel tegen CEC.