Site Header

Veendam 1894 (zat) wint knap bij VVG

Door op maandag, 16 september, 2013 - 12:34

Door Veendam 1894

VOETBAL - Veendam 1894 (zat) heeft in de 4e klasse C kampioenskandidaat vv Groningen op een 2-4 nederlaag getrakteerd. Op het kunstgras in Groningen was Veendam-spits Levent Sezer de grote man met vier puntgave treffers.

In de eerste helft had de thuisploeg een veldoverwicht, maar behoudens enkele afstandschoten werden ze niet echt gevaarlijk. Na ongeveer tien minuten spelen kwam Veendam 1894 steeds meer onder de druk uit en bij de eerste kans was het direct raak. Sezer rondde een prima pass van Sanches beheerst af: 0-1. Daarna ging het duel redelijk gelijk op zonder dat beide ploegen echt gevaarlijk wisten te worden. Uiteindelijk kwam vv Groningen na twintig minuten spelen op gelijke hoogte via John Meter, die uit een corner onberispelijk raak schoot. Veendam 1894 was niet onder de indruk van deze gelijkmaker en bleef ook in het verdere verloop van de 1e helft prima op de been.Ongeveer vijf minuten na de gelijkmaker was het wederom Sezer die op aangeven van Adam met een schitterende voetbeweging zijn ploeg op 1-2 schoot. Dit was tevens de ruststand.

Na de pauze behielden de geelzwarten de controle en liep het uit na een 1-4 voorsprong via wederom twee prachtige doelpunten van Sezer, de onbetwiste uitblinker van de middag. De stadjers probeerden het daarna nog wel, maar keer op keer hield Veendam-goalie Oosting zijn ploeg overeind. In de slotfase bracht vv Groningen via een vrije trap de stand op 2-4, maar verder liet de ploeg van trainer/coach Chris de Jong het niet komen. Al met al een geweldige teamprestatie en een dikverdiende overwinning voor Veendam 1894.

Komende zaterdag moeten de Veendammers deze zege een goed vervolg proberen te geven als Engelbert op bezoek komt aan De Langeleegte.