Site Header

Judoteams sterk op nationaal niveau

Door op maandag, 16 september, 2013 - 08:13

JUDO - Afgelopen zaterdag kwamen de judoka's van Judoschool Veendam en BVHS uit Hoogezand sterk voor de dag tijdens een sterk teamtoernooi van het Haarlemse Kenamju. Het nog zeer jonge team -12 jaar moest maar liefst 6 wedstrijden judoen en liet tegen sterke teams een uitstekende indruk achter. Helaas wisten de jonge judoka's een voorsprong in de halve finale van de verliezersronde net niet vast te houden en werd er nipt met 4-3 verloren. Hierdoor eindigde het team net buiten de medailles. Het jeugdteam heeft echter laten zien over veel potentie te beschikken.

's Avonds kwam ook nog het seniorenteam in actie tijdens de eerste ronde van de nationale teamcompetitie. Vorig jaar wist het team voor eerst in de historie de overgangsklasse te winnen en daarmee promotie af te dwingen naar de hoofdklasse.

In de hoofdklasse liet het gepromoveerde team een bijzonder goede indruk achter en wist zelfs met 5-2 te winnen van het sterke Bijsterbosch uit Heerde. De 2e wedstrijd werd helaas met dezelfde cijfers verloren van Budokan Rotterdam maar de noordelringen hebben nog alle kans om zich te plaatsen voor de finaleronde.

Op zaterdag 2 november zal in Leusden de 2e ronde beslissend zijn.