Overslaan en naar de inhoud gaan

Veendam 1894 wederom geplaagd door engerlingen

Door op vrijdag, 13 september, 2013 - 10:31

Tekst vv 1894

VOETBAL
- Net als de afgelopen jaren worden de velden van Veendam 1894 wederom geplaagd door engerlingen. De engerling is de larve van een kever en vreet aan de ondergrondse delen van het gras. Hierdoor sterven de bovengrondse delen af, met name in de zomerse periode. De engerlingen kunnen er in het ergste geval voor zorgen dat een volledige grasmat afsterft.

De gemeente Veendam is druk bezig met de bestrijding van deze enge beestjes, maar ondanks deze grote inspanning geldt voor enkele velden een speelverbod. Met name het hoofdveld ligt er erg slecht bij en hiervoor is tot nader orde een speelverbod opgelegd door de gemeente. Met veel gepuzzel is de club er toch nog in geslaagd om bijna alle wedstrijden van het komend weekend door te laten gaan op de velden die nog wel beschikbaar zijn.

Veendam 1894 - Bargeres gaat door!
Ondanks het feit dat het hoofdveld van Veendam 1894 is afgekeurd, kan de wedstrijd in de 3e klasse D tussen Veendam 1894 en Bargeres gewoon doorgaan. Het duel zal worden gespeeld op een officieel wedstrijdveld elders op het complex aan De Langeleegte. Aanvang 14.00 uur.