Overslaan en naar de inhoud gaan

Jacob Winkler Prins, dichter en zoon van...

Door op donderdag, 12 september, 2013 - 20:34

LEZING - Woensdag 25 september verzorgt conservator Hendrik Hachmer in de bibliotheek van Veendam een lezing over "Jacob Winkler Prins, dichter en zoon van...".

Jacob Winkler Prins, dichter en schilder, blijft voor ons gevoel in de schaduw van zijn vader staan, maar dat wil niet zeggen dat tijdgenoten hem niet waardeerden. Sterker nog, hij werd gezien als een gerespecteerd dichter. Niemand minder dan dichter Willem Kloos (1859-1938) prees Jacob Winkler Prins omdat zijn gedichten hem aan aquarellen deden denken.

De lezing in Bibliotheek Veendam sluit aan bij de tentoonstelling die tot en met 3 november te bezichtigen is in het Veenkoloniaal Museum. De tentoonstelling combineert de poëzie, gedichten en sonnetten van Winkler Prins met schilderijen van de bekende kunstenaar Edzard Koning (1869-1954).

Lezing in Bibliotheek Veendam
In de lezing op woensdag 25 september volgen we als het ware via de door Jacob geschreven gedichten zijn leven, die zijn ondergebracht in de episodes Pastorie, Engeland, Terug in Veendam, Zee en Strand, Reizen en Veluwe. De lezing begint om 19.30 in Bibliotheek Veendam en de toegang is gratis.

Datum: Woensdag 25 september
Aanvang: 19.30 uur
Spreker: Hendrik Hachmer, Veenkoloniaal Museum
Entree: Gratis
Locatie: Bibliotheek Veendam, Museumplein 5e