Overslaan en naar de inhoud gaan

Afwisseling en genoeg te doen op de Pruiverij en de Oetmaarkt in Veendam

Door op maandag, 9 september, 2013 - 20:00

Tekst Bianca Kor
Foto's Henk Gibcus, Jan Schiphuis, Bianca Kor, Gerard Martema

BRUISEND VEENDAM
- De Pruiverij in Veendam staat bekend als een culinair en muzikaal spektakel dat jaarlijks terug keert. In de loop der jaren is het evenement uitgebreid met de Oetmaarkt, een straatmuzikantenfestival, een kunstmarkt, verschillende straattheater-acts en een kinderplein.

Door het centrum liepen gekke typetjes, steltlopers en andere straattheateracts.

In de Kerkstraat bracht singer songwriter Bill Baboon zijn liedjes ten gehore. Hier was ook een registratie te zien van bellen blazen maar dan met een 'mega bubbelblaas'. Deze truc word nu al voor het derde jaar uitgevoerd. De bellen worden van een slijmerige substantie gemaakt waardoor je zeer grote bellen kunt produceren.

Bij croissanterie Kielman in de Kerkstraat speelde een gelegenheidsband die bestaat uit Louw Leeuw en Lex Koopmans.

Op het Veenlustplein was een spectaculair reuzenrad geplaatst van 25 meter hoog! Bij verschillende winkeliers kon je hiervoor entreemunten halen en uiteraard kon je ook bij het reuzenrad munten krijgen.

Vlak voor de ingang van de Winkler Prins passage stond internationale en multiculturele club Mo(o)i. De naam Mo(o)i staat voor de Groningse begroeting 'moi!' en voor de mooie internationale mix van culturen. De club organiseert excursies, picknicks, workshops en gezellige samenkomsten. Voor de Pruiverij hadden zij o.a. een trifle gemaakt (een Brits dessert van biscuit, sherry, fruit, banketbakkersroom en slagroom).

 


Fotoalbums:

Bianca Kor (zaterdag)
Jan Schiphuis (zaterdag)
Gerard Martens (zaterdag)
Henk Gibcus (zondag)