Overslaan en naar de inhoud gaan

Voetbalverslag van Wildervank (zat)

Door op vrijdag, 30 augustus, 2013 - 08:29


Trainersduo van Wildervank (zat)
links:assistent-trainer Engel Scholtens. Rechts hoofdtrainer Pieter Nuus

Door Jacob Kuipers

VOETBAL - Zesdeklasser Wildervank (zat) deed in de thuiswedstrijd tegen SGV goede zaken door de bekerwedstrijd met 6-1 te winnen. Het was een goede partij voetbal wat de roodhemden op het ‘heilige gras' van Wildervank neer legden. Dit in tegenstelling tot vorige week in de match tegen het fysiek sterke HS'88 waar de ploeg van het duo Pieter Nuis/Engel Scholtens met 3-0 in het ‘stof' beten. HS'88 is de afgelopen jaren in een vrije val beland en spelen nu zesdeklas voetbal. Oefenmeester Pieter Nuus van Wildervank: "Ook een ploeg die bij ons in de competitie speelt. Nou daar hebben we van geleerd. En zij zijn fysiek erg sterk. Je kon aan hun spel zien dat ze hoger hebben gespeeld".

Wildervank kwam op eigen veld in de bekerwedstrijd tegen SGV op voorsprong door Robert Swama, op een assist van Niels van Velzen. Be Perdok scoorde nog 2-0 en Robert Swama onderschepte de bal wegens verkeerd uit verdedigen van SGV en het werd 3-0. Daarna dutte Wildervank een klein beetje in en de inwoners uit Schildwolde profiteerden hier gretig van: 3-1. Michel Kampinga deed wat van hem verwacht word en scoorde de 4-1. Daarna was het weer Swama, die op een assist van Michel Kampinga de 5-1 liet noteren. En 2 minuten voor het eindsignaal was het Niels Jannenga die het half dozijn treffers liet registreren: 6-1.

De nieuwe formatie van het duo Nuus/Scholtens is een team in opbouw en ze waren vorige week niet opgewassen tegen het fysieke spel van HS'88. Wildervank heeft een volledig nieuwe ploeg en de spelers moeten nog aan elkaar wennen. Daarnaast wordt er gewerkt aan de fysieke gesteldheid van de spelers. "Wij hebben het elftal goed staan, allemaal goede voetballers en dan zie ik het zonnig in. Ik zeg niet dat we kampioen worden en ik zeg ook niet dat we ‘alle vruchten'direct plukken", formuleert Nuis zijn zinnen voorzichtig.

Over de rolverdeling tussen beide trainers bestaat geen enkele twijfel. Nuus: "Ik bepaal de opstelling en de regels binnen het team en het technisch en taktisch gedeelte. Uiteindelijk zet ik de hoofdlijnen uit en Engel assisteert mij tijdens de trainingen. Als je bepaalde doelstellingen hebt over het uitoefenen van een training dan moet je de training splitzen. Jij doet het positiespel en jij doet de afwerking. En hoe zetten we een formatie neer, dat bespreek ik altijd met Engel".

Volgens oefenmeester Nuis moet zijn ploeg een goed collectief worden en dit seizoen proberen een prijs te pakken. "Als we bij de eerste zes/zeven ploegen zitten dan doen we het goed. Zoals ik er nu tegen aan kijk zit het collectief goed. Wij zijn goed bezig op de training en de trainingsopkomst is uitstekend. Plus minus 15 tot 18 spelers op een training. De koppies van de spelers staan allemaal 1 richting op en ze weten waarmee ze bezig zijn en ze weten ook waarvoor ze moeten vechten. En daar staat iedereen die bij het elftal betrokken is achter. Een stukje plezier is belangrijk, dan komt de rest vanzelf".