Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe Stadsbus lijn 271 Veendam/Wildervank onthult wellicht extra bussen met vrijwilligers

Door op zaterdag, 24 augustus, 2013 - 16:20

LIJN 271 - Vanaf maandag 26 augustus gaat een nieuwe Stadsbus in Veendam/Wildervank z'n dienstritten maken. De huidige Servicebus wordt hiermee vervangen.

Afgelopen vrijdag is de Stadsbus officieel gelanceerd, en werd door Wethouder Henk Jan Schmaal bij de halte op het Veenlustplein onthult. Deze bus heeft een lage instap en er is ruimte voor een rolstoel, waarvoor een uitschuifbaar oprijplaat ingebouwd is.

In deze bus mag met een gewoon rijbewijs B worden gereden vanwege de maximale aantal zitplaatsen voor 8 personen. De vorige bus had 15 zitplaatsen. Het is de bedoeling om in de nabije toekomst met vrijwilligers meer van deze bussen te laten rijden. Zo kan in een tijd van bezuinigingen toch een besparing worden gehouden. Men wil hiervoor voldoende vrijwilligers gaan werven, waarbij de kwaliteit gecontinueerd moet blijven. Met extra bussen wordt ook aan de buitendorpen gedacht, wellicht middels een belbus.

Ook de voorlichtingsbus van het OV-bureau Groningen Drenthe was op het Veenlustplein aanwezig. En kon iedereen er terecht met vragen over het openbaar vervoer en over de OV-chipkaart.

Route Stadsbus
De Stadsbus rijdt elk uur van station Veendam via Veendam Noord naar het centrum, door Sorghvliet, en verder door naar Wildervank. Van halte Wildervank Westerhave rijdt de bus via het centrum weer naar het station. De bus rijdt langs winkelcentra, het zwembad en komt zo dicht mogelijk bij woonzorgcentra en seniorencomplexen.

Dienstregeling
De Stadsbus rijdt van maandagmiddag tot en met zaterdag. Op zon- en feestdagen is er geen dienstregeling.

Vervoersbewijzen
Bij de chauffeur kunnen Eurokaartjes worden gekocht. Een Eurokaartje van € 2 is één uur na afstempeling geldig, en kan gebruikt worden voor een rit binnen Veendam/Wildervank. Per Eurokaartje kunnen twee kinderen t/m 11 jaar gratis met een volwassene meereizen.

Met de OV-chipkaart kunnen ook twee kinderen t/m 11 jaar gratis met een volwassene meereizen. Kinderen t/m 3 jaar reizen mogen altijd gratis mee. Voor reizigers van 65 jaar of ouder biedt een persoonlijke OV-chipkaart de meeste voordelen. Er geldt een leeftijdskorting van 34% in de bus.

Informatie over de OV-chipkaart is te vinden op www.ov-chipkaart.nl. In de Stadsbus zijn ook sterabonnementen en OV-maand- en jaarkaarten geldig.

Gratis dienstregeling op maat
Qbuzz kent de service ‘Mijn Qbuzz'. Dit is een persoonlijke pagina op de website van Qbuzz, Qbuzz.nl/gd. Hierop kunnen reizigers lijnen opslaan waarmee ze vaak reizen. Zo ontstaat een persoonlijk busboekje. Qbuzz klantenservice kan desgewenst helpen bij het samenstellen en printen van een persoonlijk busboekje.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum