Sport

Examens Karateclub Ashido



Tekst Jacob Kuipers

JUDO - Karateclub Ashido uit Veendam hield afgelopen zondag de halfjaarlijkse examens voor de jeugd en de volwassenen. De jeugd mocht zaterdagmorgen hun kunsten vertonen en de volwassenen mochten zaterdagmiddag aantreden in de arena van de karateclub. Veel pappa's en mamma's en natuurlijk de opa's en oma's waren naar de hal gekomen om hun ‘laiverds' te bewonderen. Maar niet alleen dat, ook werden ze op de ‘gevoelige plaat' gezet.

Er waren ongeveer 20 jongens en meisjes aanwezig die examen deden. Trainer Roelof Schuiling en zijn assistenten hadden het er maar druk mee om alles in goede banen te leiden. Schuiling moest enige keren het gevecht stil leggen en in ‘strenge' termen zei hij: "Opletten wat de tegenstanders doen".

Na afloop van het examen kwam de ‘jury' bij elkaar om tot een beoordeling te komen. En om in katholieke stijl te spreken, ‘er kwam witte rook' uit de pijp. Iedereen was geslaagd. Daarna volgde er nog een statiefoto van alle kinderen. Inmiddels waren enkele volwassenen ook al binnen gekomen om aan hun examen deel te nemen.

De halfjaarlijkse examens gebeurt volgens het internationale full-contact budo karate systeem. Alle karateka's hebben hier een intensieve trainingsduur aan vooraf gehad voor men klaar is voor een examen. Zowel voor de jeugd als voor de volwassenen was het een intensief examen.

Alle jeugdige en volwassen kandidaten die aan het examen deelnamen zijn geslaagd.
Voor de jeugd is dit: Voor wit met 1 blauwe slip; Charelle Stap, Tucge Kulac, Marleen Venema, Roos Venema, Sanne Eeringa, Kevin Blik, Chantal Beekman, Ivar Wijsbeek en Jarmo Snijder.

  • Voor wit met 2 blauwe slips zijn dit; Kristien Stalman, Acelya Kulac en Rolf Stalman.
  • Voor wit met 3 blauwe slips zijn dit; Delano Lamain en Kian Post.
  • Voor de blauwe band zijn geslaagd; Rick Smit en Danique Wollerich.
  • voor blauw met 1 gele slip is geslaagd; Davy Venema.
  • Voor blauw met 2 gele slips is geslaagd Esmee Hofman.
  • Voor de gele band met 1 groene slip is geslaagd Bram Jager.

Voor de volwassenen is dit; Voor de blauwe band met gele slip is geslaagd Joey Venema. Voor de gele band met groene slip is geslaagd Justin Jager.Voor de groene band zijn dit Albert Norder en Jorik Norder. (geen familie). Voor de bruine band is geslaagd Wim Schouten.