Nieuws

Fantastische examenresultaten Winkler Prins Veendam



WINKLER PRINS - Directie en medewerkers van Winkler Prins, openbare school voor voortgezet onderwijs in Veendam, zijn heel blij met de behaalde examenresultaten van onze leerlingen Vmbo, Havo, Atheneum en Gymnasium.

  • 93,9 % van de leerlingen behaalt het diploma (verwacht percentage na herkansing)
  • Het hoge slagingspercentage ligt op het gebruikelijke hoge niveau van voorgaande jaren, ondanks de verzwaarde exameneisen
  • De goede resultaten zijn te danken aan de grote inzet van de leerlingen en hun docenten en het ingezette beleid om leerlingen beter voor te bereiden op de verzwaarde exameneisen (bijv. intensieve examentrainingen)

Onderstaand een overzicht van de prognose na de herexamens

Vmbo Basis
Vmbo Kader
Vmbo Mavo
Havo
Vwo

 Aantal geslaagde kandidaten
67
74
84
98
45
Percentage geslaagden
97,1
94,9
95,5
89,9
93,8

Winkler Prins is heel trots op de prestaties van de leerlingen en de behaalde score. Alle kandidaten zijn telefonisch op de hoogte gebracht van hun examenresultaten. De vmbo-kandidaten basis kader konden woensdagavond al hun voorlopige cijferlijst komen halen. De stemming was opgelucht en zeer uitbundig.

De examenleerlingen Mavo, Havo, Atheneum en Gymnasium kwamen gisteravond om 19.00 uur naar de locaties waar zij hun lessen volgden om elkaar geluk te wensen en hun voorlopige cijferlijst in ontvangst te nemen.