Overslaan en naar de inhoud gaan

Wedstrijd Mobiliteitsweek 2013: doe mee en win een ballonvaart!

Door op vrijdag, 14 juni, 2013 - 11:57

MOBILITEIT - De mobiliteitsweek vindt dit jaar plaats van 14 tot en met 22 september. Het thema is "Schone lucht: kom in beweging en zet een stap!" Er wordt weer van alles georganiseerd in de mobiliteitsweek, waaronder een creatieve wedstrijd. Daarbij kan iedereen meedingen naar een ballonvaart voor twee personen.

Wethouder Bert Wierenga: "Ik ben er trots op dat wij als gemeente Veendam dit jaar ook weer meedoen aan de internationale mobiliteitsweek. Tijdens deze week organiseren we verschillende activiteiten voor jong en oud met steun van diverse ondernemers in Veendam. Dit doen we om meer aandacht te vragen voor gezond bewegen, het milieu en verkeersveiligheid. Het duurt nog even voordat het zover is, maar we zijn al een heel eind op weg met de organisatie. Zo schrijven we onder andere een wedstrijd uit waarbij alle inwoners van Veendam worden uitgenodigd om iets te maken dat past binnen het thema. Ik hoop niet alleen op veel deelname aan de mobiliteitsweek, maar laat me ook graag als jurylid van de wedstrijd verrassen door de inzendingen!"

Activiteiten
Er staan voor de mobiliteitsweek onder andere een wandeltocht, lunchfietsen, een scootmobielvariatiedag, vliegers maken, een knooppunten fietstocht, een duurzame voertuigenmarkt en een loterij in de planning. Ook wordt er tijdens de gymlessen op de basisscholen aandacht besteed aan sporten met astma. In de weken voorafgaand aan de mobiliteitsweek volgt meer informatie over alle activiteiten.

Wedstrijd: (bijna) alles mag!
De vorm van de wedstrijd is dit jaar vrij. Denk bijvoorbeeld aan een foto, filmpje, gedicht, rap, lied, dansje, tekening, schilderij, verhaal, toneelstukje of een knutselwerk. Het moet in ieder geval mooi, creatief, aansprekend, grappig, bijzonder of vernieuwend zijn. De inzendingen moeten wel te hanteren zijn door de jury en moeten bijvoorbeeld door een deuropening passen. Alle spelregels voor de wedstrijd zijn te vinden op www.veendam.nl.

Inzenddatum
Alle inzendingen moeten vóór 1 september binnen zijn bij de gemeente Veendam. Insturen kan per post naar de gemeente Veendam, t.a.v. mevrouw W. Manenschijn, Postbus 20004, 9640 PA Veendam of digitaal via mobiliteitsweek@veendam.nl. U kunt de inzending ook afgeven aan de balie. De prijs wordt op zaterdag 21 september uitgereikt door wethouder Bert Wierenga.