Sport

Jeugdcrossweekend MC Veendam



Tekst MC Veendam

MOTORCROSS - MC Veendam kan terug kijken op een zeer geslaagd jeugdcrossweekend in Veendam. Op het vernieuwde circuit werden de NK jeugd verreden. Deze 2 dagen in Veendam maken deel uit van een reeks van ca. 15 wedstrijden over het gehele land. Aan het einde van het seizoen wordt de balans opgemaakt. De rijder met de meeste punten mag zich Nederlands Kampioen in zijn klasse noemen. Het is toch geweldig dat we ook dit soort wedstrijden in Veendam hebben. Daar waar MC Veendam stilletjes op had gehoopt kwam uit. Er kwamen 150 rijders naar Veendam in plaats van de verwachte 120. We waren positief verrast !
Of er nu 120 of 150 rijders naar Veendam komen maakt voor de organisatie niets uit, de werkzaamheden blijven gelijk. De bemanning om dit te organiseren blijft ook gelijk. Afgelopen weekend waren 140 vrijwilligers, verdeeld over 2 dagen actief. Om dat in goede banen te leiden vereist een strakke planning. Het liep dan ook als een zonnetje al was het zondag wel wat koud, maar prima crossweer.
We hebben veel crossers gesproken en ze waren allemaal zeer tevreden. Natuurlijk kunnen ze niet allemaal de 1e plek bemachtigen, dat is nu eenmaal zo.

Een aantal rijders die positief opvielen waren Dani de Vries uit Roden en Arjen Froma uit Veendam. Dani omdat hij heel constant scoort in het NK jeugd 125cc 2t. Veel 1e plaatsen en Arjen Froma omdat hij als lid van MC Veendam als gastrijder 1 dag mocht deelnemen. Arjen strijdt voor het Noordelijk Kampioenschap in de 125cc 2t en staat daar momenteel 1e. Toch wist Arjen tijdens dit NK als gastrijder een 11e en 13e plek te scoren. Arjen deed alleen zaterdag mee.

Voor de uitslagen verwijzen wij naar onze site www.mcveendam.nl