Sport

Afscheid van SC Veendam door enkele tientallen supporters



HARD - Wat een afscheid van SC Veendam had moeten worden met zeker 50 supporters en gekleurde rookpotten is kleinschalig verlopen. Er kwamen rond 25 supporters om hun club te eren en afscheid te nemen. Waarschijnlijk was de opkomst niet zo hoog omdat het een spontane actie was dat te kort daarvoor aangekondigd was.

Het liefst had de groep op het veld afscheid genomen, maar dat kon verhinderd worden door beveiligers en politie. Men deed ook geen poging daartoe en de sfeer was heel gemoedelijk. Een supporter kreeg een rookpot niet aan de praat. Een agent wilde het in eerste instantie niet toestaan, toen hij te horen kreeg dat het een rookpot was liet hij hem begaan.

Ondanks pogingen het aan te steken gelukte het niet. De supporter vroeg aan een agent of hij een vuurtje had. Dat bracht de nodige hilariteit bij de aanwezigen en ook de betreffende agent kon zijn gezicht niet in de plooi houden.

De sfeer bleef ook heel gemoedelijk. Toch was het wel degelijk erg hard en moeilijk te verkroppen dat hun club definitief opgehouden was te bestaan. Ook dat was te merken. Men kon toch in gezamenlijkheid het delen.

De supporter met de rookbom keek aangeslagen naar het logo van de Langeleegte boven hem. Hij kreeg een hand van de agent tegen de schouder (zie de video op RTV-Noord). Hoewel anders dan verwacht was het toch een mooi moment op deze manier. Hij had ook verteld wat de club voor hem had betekend.

Na een uur ongeveer vertrokken de supporters weer. De wens werd door sommigen uitgesproken om nog een keer het veld op te mogen, na een langere voorbereiding en toestemming.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum