Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste Scholensoftbaltoernooi The Blokes groot succes

Door op donderdag, 6 juni, 2013 - 21:31

Verslag: The Blokes
Foto's: Henk Drenth

SOFTBAL - Op een van de eerste zomerdagen van het jaar is het scholensoftbal toernooi een groot succes geworden.

De meisjes en jongensteams werden gecoacht door speelsters van het Nederlands Dames Softbal Team en door het team van Jong Oranje.

De wedstrijden speelden zich af in een sfeer van gezelligheid, maar ook van gedrevenheid. De kleine 200 leerlingen van het Aletta Jacobs College (AJC), het Dollard College Woldendorp (DC) en de Winkler Prins (WP) lieten aardige staaltjes softbal zien. Aan slag werden vele honkslagen gemaakt, tot homeruns. In het veld werden ballen op prima wijze verwerkt tot de zogenaamde "nullen".

De jeugd genoot zichtbaar van het spelletje. Om de punten werd felle strijd geleverd, maar altijd in een sfeer van goed bezig zijn.

De prijzen werden als volgt verdeeld; als eerste WP Athletics (jongens bovenbouw 15 t/m 17 jaar). Tweede prijs, DC Mariners en de vierde prijs was voor de WP Yankees.

De meisjes bovenbouw WP Olympia (15 t/m 17 jaar) behaalden de eerste prijs. De meisjes van WP Pioneers werden tweede en als derde, DC Devils.

Omdat er bij de onderbouw met jongensteams en met gemengde teams gespeeld werd, en er een groot aantal deelnemers was, vonden de finales plaats om de 3 plaatsen. Voor de 3e plaats WP Terrasvogels tegen WP Sparks, om de 2e plaats AJC Diamonds tegen WP Blokes en voor de 1e plaats door WP Centrals tegen AJC Giants.

Als eindstand kwam hieruit te voorschijn: 1. AJC Giants, 2. WP Centrals, en 3. AJC Diamonds.

Na deze enerverende wedstrijden konden de deelnemers nog kijken naar een wedstrijd tussen het Nederlands Dames Softbal Team en het team van Jong Oranje. Bewondering over het geweldige pitchen (opgooien) van de Dames was alom. De geweldige honkslagen oogstten eveneens veel bewondering. Om van het geweldige veldspel nog maar te zwijgen.

Ook oud-speelster van The Blokes en speelster van het NDST Dinet Oosting was aanwezig, maar werd door een blessure uit voorzorg gespaard.

De vele vrijwilligers van The Blokes en de stichting Softbaldino kunnen terugzien op een geslaagde dag.

Alle reden voor de organisatie om hier een traditie van te maken.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum