Sport

Karate Team Oxygym succesvol op kata Toernooi



KARATE - Op zondag 2 juni heeft in Scheemda het Kachi Kata toernooi plaats gevonden. Team Karate Oxygym uit Veendam, o.l.v trainster Sylvia Lourens, heeft boven verwachting gepresteerd. Het team heeft maar liefst 6 bekers in de wacht gesleept.

Een kata is een reeks van afweer- stoot- slag en schoptechnieken die op een logische manier gecombineerd zijn tot een schijngevecht. Binnen de wedstrijden wordt gekeken naar de juiste technische manier van uitvoeren.

Het complete team heeft fantastisch kata gelopen. 1ste Plaatsen zijn behaald door Serena Darta en Jayden Amatredjo. De 2e prijs is in de wacht gesleept door Jessica Kruizinga, Larissa Blaauw en Nick Pieters. Tim Lambeck heeft een 3e plaats in de wacht weten te slepen. Tyrone Amatredjo en Danique Geertsema zijn helaas net buiten de prijzen gevallen maar hebben bewezen goed mee te kunnen komen op dit grote toernooi waar maar liefst 120 deelnemers aanwezig waren.

Dit was het eerste toernooi waar de leerlingen van Karate Team Oxygym aan mee hebben gedaan en niet zonder resultaat. Trainster Sylvia Lourens is erg trots op het hele team en hoopt in de toekomst vaker aan wedstrijden mee te kunnen doen.

Foto: v.l.n.r.
Nick Pieters, Sylvia Lourens (trainster), Tim Lambeck, Serena Darta, Jessica Kruizinga, Danique Geertsema, Larissa Blaauw, Tyrone Amatredjo, Jayden Amatredjo en Wiert Geertsema (scheidsrechter)